*Nettavisen* Nyheter.

Samsaya spiller på World Contraception Day

 

Den 26. september er det igjen på tide å fokusere på prevensjonsmetoder og seksuell helse for en dag. World Contraception Day, verdens prevensjonsdag, markeres i Oslo med blant annet en konsert i handlesenteret Arkaden.

På scenen står Samsaya, Lillebror og Emire samt Amazone. Målet er å nå så mange ungdommer som mulig med budskapet "Your life, your body, your choice".

Fokuserer på sex og sykdommer

World Contraception Day er et globalt initiativ som skal øke kunnskapene om og undervisningsnivået innen prevensjonsmidler og seksuell helse. I Oslo blir dagen markert med aktiviteter i handlesenteret Arkaden, samt prevensjonsseminarer for sykepleiere og jordmødre.

- Dagens ungdommer tar for seg av livet. Det er flott, men forekomsten av kjønnssykdommer øker, og det er noe som bekymrer ungdommene. Et annet problem er uønskede graviditeter. Derfor er det bra at vi en dag i året kan fokusere på hvordan en kan beskytte seg og øke kunnskapene om prevensjonsmetoder, kjønnssykdommer og seksuell helse. Kunnskap gir makt - i dette tilfellet makt over sitt eget liv, å få den kunnskapen som kreves for å kunne leve livet som en vil uten å trenge å bekymre seg for ubehagelige overraskelser, sier Siv Gamnes, leder for Klinikk for seksuell opplysning i Oslo.

Konsert klokken 17.00

I Arkaden vil alle ungdommer som ønsker det, få informasjon fra Klinikk for seksuell opplysning, Medisin Studentenes seksualopplysning, RFSU, Helsedirektoratet og Bayer Schering Pharma. De er på plass mellom klokken 14.00 og 19.00. Mellom klokken 17.00 og 19.00 blir det konsert med Samsaya, Lillebror og Emire, og Amazone.

Prevensjonsseminaret som holdes for helsesøstere og jordmødre, vil ta opp blant annet ungdommers perspektiv på seksualitet, sykdomspanorama over 2008, den foreslåtte utvidede forskrivningsretten og et historisk perspektiv i og med at det er 30 år siden den norske abortloven ble innført.

World Contraception Day drives av et antall frivillige organisasjoner og er en helt produktuavhengig dag. Arrangementet holdes over hele verden den 26. september. Hovedsponsor for initiativet er Bayer Schering Pharma som har kvinnehelse som sitt største område.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.