RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samstemte på Ris

Klokkeklare toner kommer fra Ris kirke en sen mandag ettermiddag. Her øves det til alt sitter som det skal. Søndag 2. april er det konsert.

Ris: Sangverket, som ble etablert i 1980, består i dag av rundt 16 sangere i alderen 20 til 45 år. Høsten 2005 bergtok koret Ingerid Louise Birkeland som etter kort tid tok over som dirigent.
- Dette er jo et kor som har kjent hverandre i mange år, men de har tatt meg raskt inn i varmen og latt meg føle meg som en av dem, smiler Birkeland mens hun sorterer en betydelig bunke noter.

Stort potensiale

Birkeland er utdannet sangpedagog, men tenkte umiddelbart at rollen som dirigent ville by på spennende utfordringer.
- Sangverket er et sjarmerende kor med stort potensiale som jeg gleder meg til å jobbe med. Målet er hele tiden å utvikle oss videre samtidig som vi tøyer grenser med de stykkene vi tar for oss. For øyeblikket har vi i tillegg et ønske om å få flere menn inn i koret, noe som kunne gjort gjengen ennå mer fullendt, sier hun.
Sangverket har hatt mange navn opp gjennom årene. Det startet allerede i 1980 under navnet Sense. Medlemmene var ungdom som tiåret før hadde vært medlemmer i Hasle Ungdomskor. På denne tiden bestod repertoaret stort sett av gospel. Gunnar Kihle var korets første dirigent. I februar 2004 tok Terje Baugerød, kantor i Ris kirke, over som Sangverkets musikalske leder. Koret fikk da mest fokus på folkemusikk fra hele verden. Det har blant annet hatt konserter med Alti Plano hvor det ble gjort plateopptak. Koret har også flere ganger benyttet Per Oddvar Hildre som gjestedirigent. Høsten 2004 fikk koret Anne Jordahl som midlertidig dirigent i tillegg til Terje som musikalsk leder. Våren 2005 fremførte de Mariamusik av Anders Øhrwall i tillegg til annet materiale.

Fungerer godt

Armer og lepper beveger seg i det Ingerid Louise Birkeland leder Sangverket inn i en ny tekst. Samtlige stemmer skal fungere godt sammen og ingenting kan overlates til tilfeldighetene.
- Bra, det er veldig bra. Nå må dere jobbe med den engelske uttalen. Husk at det skal være engelsk og ikke amerikansk. Så, en gang til, vi tar det helt fra begynnelsen.
Vakre toner svever mot det høye taket i Ris kirke. Søndag 2. april arrangerer Sangverket konsert i kirken og da må alt sitte som det skal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere