*Nettavisen* Nyheter.

Samsungs råeste mobil innfrir

Samsung Nexus S har kanonbra skjerm og svært bra kamera, men er litt kresen på 3G-dekningen. Foto: Foto: Einar Eriksen

Nexus S har Android 2.3 og er den beste kamera-droiden vi har testet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samsung Nexus S Foto: Foto: Samsung

Samsung Nexus S kan sees på som en oppfølger til den populære Samsung Galaxy S.

Skjermen i Nexus S er ikke annet enn imponerende. Den fire tommer store herligheten oppleves som lyssterk med suveren fargegjengivelse og god skarphet.

Noe som også er litt morsomt er at hele fronten på telefonen er litt buet, inkludert selve skjermen. Dette er en ny designvri som ikke går utover brukervennligheten.

Prosessoren er av den lynraske typen. Imidlertid ser det ut til å være litt småkluss i programvaren som gjør at telefonen lugger litt mer enn vi kunne ønske, blant annet når vi zoomer i nettleseren.

Android i ny versjon

Nexus S har fått Android OS som operativsystem, og denne gangen er det den splitter nye versjonen 2.3.2 som er på plass.

Her ligger det en rekke visuelle forbedringer i forhold til tidligere versjoner, men det det er forsatt endel punkter på ønskelisten vår.

For eksempel: Vi ønsker muligheten til sortere ikonene i hovedmenyen i egne mapper eller en løsning som gjør det raskere å finne fram til riktige programmer.

Fet teknologi på plass...

Av teknologier er det meste på plass, og det er ekstra morsomt at Samsung har fått plass til NFC-teknologi, som kan la deg betale med mobilen din i fremtiden.

Nexus S har også gyroskop, som er en avansert bevegelsessensor som kan revolusjonere mobilspill.

....men dette savner vi:

Vi savner imidlertid Bluetooth 3.0, minnekortstøtte og raskere super-3G-hastigheter som gjør deg rustet for den neste mobilnettoppgraderingen.

I tillegg synes vi telefonen er litt kresen på 3G-dekning, og hopper for fort over på Edge - noe som gir lavere hastighet på Internett. Vi merket imidlertid ikke noe lavere GSM-dekning enn normalt.

Mye nytte, mye moro

Av nyttefunksjoner i Nexus S finner vi en oversiktlig kalender, e-postleser, skikkelig kontorprogramvare og en svært god nettleser med full støtte for Adobe Flash.

Også på underholdningsbiten gjør Nexus S det bra. Skjermen gjør telefonen god på videovisning, men den støtter litt få formater.

Som musikkspiller gjør telefonen også en god jobb, og ved å ta deg en tur gjennom Android Market finner du spill og underholdning i massevis.

Kameraet overrrasker

Kameraet hadde vi ikke spesielt store forventninger til. Vi ble imidlertid overrasket.

Nexus S tar bedre bilder av Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire HD, Apple iPhone 4 og en rekke andre kameramobiler.

Av dagens telefoner er det kun Nokia N8 som slår Nexus S på på kamerabiten.

Se bilder tatt med Nexus S

Gode alternativer til Nexus S

Nexus S ser ut til å ville koste rundt 4800 kroner og oppover når den dukker opp i butikkhyllene.

Vil du litt ned i pris kan du spare en tusenlapp på å kjøpe Samsung Galaxy S, så vel som litt ventetid. Imidlertid får du ett litt svakere kamera og mister gyroskopet og NFC-teknologien.

HTC Desire HD kan også være et alternativ som ligger litt lavere i pris enn Nexus S lander på. Her får du en stor skjerm og mye teknologi, men igjen må du leve med et dårligere kamera og uten gyroskop eller NFC.

Se flere bilder og les full test av Samsung Nexus S på Amobil.no

Les også: Test: Samsungs billigste Galaxy

Se video: Test: Vi setter Samsungs hardhaus på knallharde prøver

Se video: Ny og bedre Samsung Wave

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag