RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samtaletilbud kan ryke


LAVTERSKELTILBUD: Robust fyller mellomrommet mellom skole og barnevern. Nå frykter familier som har vært i kontakt med senteret at det kan forsvinne.
LAVTERSKELTILBUD: Robust fyller mellomrommet mellom skole og barnevern. Nå frykter familier som har vært i kontakt med senteret at det kan forsvinne. Foto: Illustrasjonsfoto: Anders Jørstad
– Nå håper vi at opposisjonspartiene vil hjelpe oss så kuttet ikke får gjennomslag, sier samtaleterapeut Brit Selvik i Kirkens Bymisjons Robust.

OSLO: – I slutten av denne uken sender vi inn 15000 underskrifter til lederne av opposisjonspartiene i bystyret, i håp om at de vil hjelpe oss, sier Selvik.

Mellom skole og BUP

Til Robust kommer familier for å prate etter samlivsbrudd og konflikter, og barn og unge kan komme med utfordringer knyttet til alle mulige problemer.

LES OGSÅ: Norske barn sliter med angst

– Samtaletilbudet er gratis, og brukes av om lag 200 familier årlig. Robust hjelper barn og unge tidlig; før de faller ut av skole og vennemiljø, før konflikter og problemer blir uhåndterlige, før man trenger barne- og ungdomspsykiatrien eller barnevernet, forteller Selvik.

LES OGSÅ: Hele skoleklasser røyker marihuana

Hun er én av fem samtaleterapeuter som jobber i Robust, her får man raskt timeavtale, enten på Grønland der Robust holder til, eller hjemme dersom man heller vil det.

LES OGSÅ: Venstrepolitiker vil ha 1000 nye helsesøstre

Bydelene har ikke tilsvarende tilbud der ungdom og familier kan ta kontakt uten skriftlig søknad, henvisning eller vedtak.

– Vi er et slags mellomrom mellom skole og barnevern og barne- og ungdomspsykiatri, sier Selvik.

Hun forteller at kampanjen får å få fortsette driften som før får mange støtteerklæringer for barn, unge og familier som har trengt hjelp:

– Vi får like mange henvendelser fra folk i Oslo øst, som i Oslo vest, sier Selvik.

Flere sliter

En fersk statlig rapport (NOVA) viser at det er en klar økning i psykiske plager blant ungdom i Oslo.

LES OGSÅ: Mener Champagnebarna har naive foreldre

– Svaret på dette kan umulig være å legge ned et tilbud som gjennom 25 år har utviklet spisskompetanse på forebyggende arbeid for barn og unge.

Robust får driftsmidler fra Kirkens Bymisjon, men er avhengig av litt over tre millioner i året fra Oslo kommune.

SVs Ivar Johansen vil gjerne redde tilbudet:

– Jeg vil under budsjettbehandlingen i bystyret sloss for at sårbare barn og ungdom fortsatt skal ha et viktig hjelpetak som Robust, og oppfordrer flest mulig til å skrive under på oppropet.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere