RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velkommen! Per Gunnar Eeg-Tverbakk, daglig leder for Kunsthall Oslo, kom i mål til åpningen 17. september. FOTO: ELLEN RØNNING
Velkommen! Per Gunnar Eeg-Tverbakk, daglig leder for Kunsthall Oslo, kom i mål til åpningen 17. september. FOTO: ELLEN RØNNING

Samtidskunst i egen hall i Bjørvika

Kunsthall Oslo åpnet 17. september, med internasjonal samtidskunst på veggene og kunstbøker i hyllene.

BJØRVIKA: – Vi holder til i et veldig spesielt og spennende nabolag, sier daglig leder av Kunsthall Oslo, Per Gunnar Eeg-Tverbakk.

– Vi ligger midt i Barcode-rekka, omgitt av næringsvirksomhet, og med Grønland Torg snart bare en liten brotur unna. Vi håper og tror på mye trafikk fra vårt mangfoldige nabolag.

Ruvende naboer

Oslo Kunsthall er et ikke-kommersielt rom for kunst, etablert av Bjørvika Utvikling, som del av en større kunststrategi for området.

– Her blir det løpende utstillinger, og vi deler lokale med byens beste kunstbokhandel, Torpedo, som har flyttet hit fra Hausmanns gate. Kunsthall Oslo har fokus på samtidskunst og vil ha et mer nåtidspreget kulturtilbud enn våre ruvende naboer i Bjørvika tilbyr. Tenker da på Operaen og det kommende Munch museet, sier Eeg-Tverbakk..«I Must Say...

...That At First It Was Difficult Work». Det er tittel på åpningsutstillingen som kombinerer nye produksjoner med maleri, foto, film og performance fra 1900-tallet. Ti kunstnere er med.

Østkantavisa var på besøk rett før åpningen, montering av utstillingen var i gang samtidig som håndverkere jobbet på spreng, og alle ville ha en bit av Per Gunnar, som har vært mye på jobb den siste tiden. Han er evig takknemlig for fantastisk hjelp fra Innvik-folket.Takk til M/S Innvik

– Det har gått nesten døgnet rundt nå i innspurten, men dette er jo så lystbetont! Ikke minst takket være flinke og positive kolleger og håndverkere. Og folk og utstyr fra M/S Innvik har betydd mye for oss i etableringen av Kunsthall Oslo, vi har fått uvurderlig hjelp derfra, sier Per Gunnar Eeg-Tverbakk.

Mens Kunsthall Oslo åpner dørene i Bjørvika, kaster som kjent M/S Innvik loss og seiler mot Drøbak 1. november.

– Det viktigste nå er at Innviks innhold, det kulturelle, altså, blir videreført i andre lokaler, sier Per Gunnar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere