RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanatoriet ennå ikke solgt

Budfristen er utsatt for salg av sanatorietomten, og det er fortsatt uklart hva som skjer med utbygging og de sårt ønskede utearealene for Disen skole.

Disen: Budfristen for salg av den siste delen av sanatorietomten er nå gått ut. Temperaturen var høy. Eiendomsmegler Jacob L'Orsa hos Foss & Co næringsmegling forteller at tomten foreløpig ikke er solgt. Nordre Aker Budstikke (NAB) får opplyst av selger Bastia Eiendom at budfristen er utsatt inntil videre. Ny dato er ikke avklart.

Dialog

- Vi er i dialog med forskjellig aktører og jobber i en prosess som naturlig nok kommer til å ta tid, sier L'Orsa, som også svarer avkreftende på spørsmål om kommunen har lagt inn bud.
- Vi har ikke fått et konkret bud fra kommunen, men tomta kommer til å bli solgt stykkevis. Mye må løses både i forhold til kommunen, byantikvaren og plan- og bygningsetaten. Men det går jo helt klart fram av reguleringsplanen at deler av tomta kommer til å bli utbygd som boliger, sier L'Orsa.

Befaring

Leder av Nordre Aker bydelsutvalg (BU), Egil Ihlen, bekrefter at kommunen ikke har foretatt seg noe konkret foreløpig, og at han er inneforstått med at det budfristen nå er gått ut.
Tidligere har Ihlen sagt til NAB at en omlegging av innkjøringen til Disen skole er et minstekrav fra bydelens side. I et tidligere brev fra byrådsavdelingen for barn- og utdanning gikk det frem at at de finner dette vanskelig å prioritere.
- Hvordan skal minstekravet bli gjennomført?

- Jeg anser ikke dette slaget som tapt. Og vi skal ha en befaring i området en av dagene. Jeg har sagt at jeg kan komme på kort varsel, så skal vi se hvordan vi skal løse det, sier Ihlen.
Det er alt han vil si om saken foreløpig.
- Kan barn og foreldre vente seg større uteareal ved skolestart til høsten?
- Det håper jeg jo, og jeg står ved alt jeg har sagt, sier Ihlen.
Befaringen skal holdes i løpet av denne uken, og Undervisningsbygg vil møte BU-leder Egil Ihlen.
Tore Solbakken i Bastia Eiendom er positiv.
- Kommunen er på banen i alle fall, og det ser ut til at de har tatt dette så alvorlig som de burde, sier Solbakken. En ny budfrist vil bli satt.

Mer positiv

Forelder Grete Sørnes er mer optimistisk en sist NAB snakket med henne.
- BU-lederen er mer positiv nå, og det trengs jo egentlig ikke så mye penger for å legge om innkjøringen. Han har visst skaffet penger til skogtomta også, så nå skal han få jobbe i fred, sier Sørnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere