Sang for superbarnehagen

Lyse og luftige innerom preger barnehagen.

Lyse og luftige innerom preger barnehagen.

Styrer i Elmholt barnehage strålte sang og strålte for sin nye barnehage. Om lag 70 barn har flyttet inn i en usedvanlig flott barnehage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utearealet er beholdt i den opprinnelig stilen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styrer i Elmholt barnehage Ann-Christine Karr (øverst til venstre) er svært fornøyd med den nye barnehagen. FOTO:ALEXANDER SYNSTAD

SKØYEN: Glade, syngende barn, fornøyde foreldre og en råflott barnehage. Det var rammen rundt nyåpningen av Elmholt barnehage tirsdag ettermiddag. Med den gamle gartnerboligen i Villa Elmholt som midtpunkt er barnehagen bygget ut til et flott sted for barna. Miljøet fra det gamle Olsens Enke gartneri er bevart.

Og blandingen av nybygget og utearealet har skapt en unik barnehage. Ingen barnehage i Oslo likner denne. Ikke så rart at styrer Ann-Christine Karr smilte. Sammen med de ansatte har hun lagt ned en stor innsats for at barna kunne flytte inn i den nye barnehagen tidlig i august. Det etter en vanskelig periode i brakker. Før hun og de ansatte sang til ære for barnehagen, skrøt hun av andre som har bidratt.

– Mange har bidratt

– Det er mange som fortjener en takk. Bydelsutvalget, administrasjonen, foreldre og ikke minst mine fantastiske medarbeidere. Flere av dem jobbet gratis i sommerferien for at vi skulle bli klar til å ta i mot barna 3.august. Nå har vi fått en fantastisk fin barnehage, sier Karr.

Leder i Ullern bydelsutvalg, Carl Oscar Pedersen har selv hatt barn i Elmholt barnehage.

– Dette har blitt en veldig flott barnehage. Dere ansatte har mye av æren for at vi står her i dag, sier han.

Og han får støtte av Kjell Haugen i Omsorgsbygg.

Verneverdig

Barnehagen ble kommunal i 2000. Men historien til eiendommen går langt tilbake i tid. De eksisterende bygningene står på Byantikvarens Gule liste over verneverdige bygninger. Derfor var det viktig at rehabiliteringen av de gamle bygningene skulle tilbakeføre husene til opprinnelig stand.

Utearealene er utformet som et klassisk hagerom. Det skal bygge opp under bygningens historie. Ulike uterom er tilrettelagt for opphold og lek for barna. Innerommet i barnehagen er lyse og solrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.