RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sang for superbarnehagen


Lyse og luftige innerom preger barnehagen.
Lyse og luftige innerom preger barnehagen.
Styrer i Elmholt barnehage strålte sang og strålte for sin nye barnehage. Om lag 70 barn har flyttet inn i en usedvanlig flott barnehage.

SKØYEN: Glade, syngende barn, fornøyde foreldre og en råflott barnehage. Det var rammen rundt nyåpningen av Elmholt barnehage tirsdag ettermiddag. Med den gamle gartnerboligen i Villa Elmholt som midtpunkt er barnehagen bygget ut til et flott sted for barna. Miljøet fra det gamle Olsens Enke gartneri er bevart.

Og blandingen av nybygget og utearealet har skapt en unik barnehage. Ingen barnehage i Oslo likner denne. Ikke så rart at styrer Ann-Christine Karr smilte. Sammen med de ansatte har hun lagt ned en stor innsats for at barna kunne flytte inn i den nye barnehagen tidlig i august. Det etter en vanskelig periode i brakker. Før hun og de ansatte sang til ære for barnehagen, skrøt hun av andre som har bidratt.

– Mange har bidratt

– Det er mange som fortjener en takk. Bydelsutvalget, administrasjonen, foreldre og ikke minst mine fantastiske medarbeidere. Flere av dem jobbet gratis i sommerferien for at vi skulle bli klar til å ta i mot barna 3.august. Nå har vi fått en fantastisk fin barnehage, sier Karr.

Leder i Ullern bydelsutvalg, Carl Oscar Pedersen har selv hatt barn i Elmholt barnehage.

– Dette har blitt en veldig flott barnehage. Dere ansatte har mye av æren for at vi står her i dag, sier han.

Og han får støtte av Kjell Haugen i Omsorgsbygg.

Verneverdig

Barnehagen ble kommunal i 2000. Men historien til eiendommen går langt tilbake i tid. De eksisterende bygningene står på Byantikvarens Gule liste over verneverdige bygninger. Derfor var det viktig at rehabiliteringen av de gamle bygningene skulle tilbakeføre husene til opprinnelig stand.

Utearealene er utformet som et klassisk hagerom. Det skal bygge opp under bygningens historie. Ulike uterom er tilrettelagt for opphold og lek for barna. Innerommet i barnehagen er lyse og solrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere