*Nettavisen* Nyheter.

Sang til glede

Siste onsdag i mars delte åtti korsangere og nærmere seksti tilhørere en gledesstund på Godlia Skole.

Godlia: I samarbeid med Oppsal Frivillighetssentral, og med finansiell støtte fra Bryn Lions, inviterte Sangkoret Freidig til kulturaften med kaffe og kringle og utlodning alt alldeles gratis!

Ideen til gratiskonserten fikk dirigent Stein Skøyeneie da Freidig sang under julemiddagen for de bostedsløse i Rådhuset før jul i fjor, og den gode stemningen og følelsen av fellesskap derfra ble som forventet enda sterkere 'på hjemmebane'.

Det pleier forsåvidt å være både gledelig og muntert ellers også når Freidig holder konsert, kommenterer korets nyvalgte leder Carl Møllerløkken, men det var spesielt god stemning denne gangen det er godt å gjøre noe for andre uten å skulle kreve inn penger for det!

Prøysen

Gjestene fikk møte et lett Prøysen-inspirert Freidig, hvor ermeforklær, skaut, lusekofte og sixpence satte an stemningen for første halvdel av programmet: et utdrag av Frost I Taklampa-forestillingen, første gang fremført i en smekkfull Skøyenåsen Skoles Aula i oktober i fjor. Solistinnslag fra kormedlemmene var humoristiske, bevegende og til dels fremført på ekte målføre! Både solister, kor og kaffe ble eminent tonefulgt av Egil Schanke, Freidigs faste ved pianoet.

Konferansier Arne Pedersen førte gjestene med ledig stil og humor mellom allsang og korsang, kringlespising og solister, og underholdt sågar med Magiske Minutter i pausen til han ble avløst av Freidigs egne syngende rengjøringstrupp, Husmødrene. Akkompagnert av et knippe nystemte rundpinner og lett "swiffing" rørte de både gjester og korister med klassikere fra sine syngende forgjengere, og tårer ble tørket mest lattertårer, når sant skal sies.

Så fulgte koret på med Freidig-klassikere og små overraskelser, blant annet "Å For Et Spill", Arne Bendiksens Melodi Grand Prix-låt fra 1973 ikke akkurat en standard-melodi for blanda-kor, og framført med glimt i øyet, som seg hør og bør!

Om denne blir å høre på Sangkoret Freidigs store vårkonsert i Manglerud Skoles Aula den 11. mai, er uvisst "Det er Ibsen-jubileum," smiler dirigent Skøyeneie, "og vi skal ihvertfall markere dét. Så får vi se"

Korets siste sang for kvelden var passende nok "Nu Går Sista Visan", hvor teksten speiler tanken bak konserten, og visjonen om at den kan bli et fast årlig innslag på Oppsal: "Nu går sista visan. Dig vil jag sjunga før. Vi behøver varandra, du och jag och dom andra som står utanfør. Låt den sista strofen bli till en song vi minns. Tack for att jag får ha dej. Tack for at alla finns."

Både koret og Oppsal Frivillighetssentral har i følge korets leder fått mange takksigelser og skryt fra fornøyde og takknemmelige gjester. Kan hende må Freidig finne et større lokale når de skal gjenta suksessen til neste år?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag