RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sang til gull i Italia

Bøler Vokalensemble kom hjem med en stor gullpokal i kofferten etter å ha deltatt i en internasjonal korkonkurranse i Italia i påsken.

Bøler/Italia: Det var i Musica Mundis internasjonale korkonkurranse "Concorso Corale Internazionale" de lokale koristene sikret seg gullet. Konkurransen samlet i år 49 kor fra 24 land og ble arrangert for 9. gang.

Best på kirkemusikk

Bøler Vokalensembles 25 unge damer, under ledelse av dirigent Vigdis Oftung, deltok i to av 11 klasser; damekor og kirkemusikk. Det viste seg at flere måneders intens øving på obligatorisk og selvvalgt repertoar ga resultater. Det lille norske koret stakk av med seieren i klassen for kirkemusikk, med 23,61 poeng, forteller koret i en pressemelding.

I damekorklassen fikk vokalensemblet en 4. plass, med 22,95 poeng. En poengsum over 0 betyr at man er et kor av internasjonal klasse. Poengsum 0-10, 10-20 og 20-30 kvalifiserer til henholdsvis bronse, sølv og gull, og poengsummen Bøler Vokalensemble oppnådde, tilsier at koret er gode som gull internasjonalt.

Mange synes kanskje det er spesielt å konkurrere innenfor musikk og kor. For Bøler Vokalensemble har dette blitt et effektivt middel til å høyne kvaliteten og innsatsen i koret. Det viktigste er faktisk forberedelsen til konkurransen. Vi kan trekke inn hjelp fra dirigenter og sangpedagoger utenfra. Dette gir koret stor inspirasjon og får hele koret til å yte maksimalt i oppladningsperioden. Dette arbeidet høster vi gode frukter av i ettertid. Nivået i koret utvikler seg, noe som igjen åpner dørene til et bredere repertoar og til ytterligere nye utfordringer, sier Vigdis Oftung.

Hun har vært en ivrig og engasjert dirigent for koret siden det ble etablert i 1988, og har også dirigert Bøler skolekor siden 1975.

Nye utfordringer

Vokalensemblet har de siste årene deltatt i ulike korkonkurranser, både i Norge og internasjonalt, og kommet hjem med flere 1. og 2.-priser. Julen 2005 ga de ut sin første CD med julemusikk, "Tidings of comfort and joy". Nå gyver koret løs på nye utfordringer, og begynner forberedelsene til en spennende jazzkonsert i september, og fremføringen av Mozarts Requiem i oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere