Sangstemmer søkes

Korleder Aase Jorun Klaveness.

Korleder Aase Jorun Klaveness.

Det er både husrom og hjerterom hos det nyoppstartede Nordstrandskoret NorCant.

NORDSTRAND: NorCant ble startet i januar, og offisielt stiftet i mai i år. Dette er et blandakor som har tilhold på Steinerskolen på Nordstrand hvor de øver hver mandag. Koret består foreløpig av 17 medlemmer, og søker å rekruttere enda flere stemmer.

– Det er hyggelig hvis også yngre mennesker vil være med, sier leder for koret Aase Jorun Klaveness og skryter av korets dirigent Margarita Mikhailova.

– Hun får det virkelig til å lyde slik som hun ønsker det, sier Klaveness.

NorCant har et variert repertoar og i det første semesteret har de øvd på musikk av norske komponister som Nystedt, Kvam, Sommero og Grieg. Dette semesteret øver de blant annet inn Brahms: "Ein Deutsches requiem".

Den 11. oktober fra klokken 10-16 inviterer NorCant til et åpent seminar hvor alle som har lyst kan komme innom og prøve sine stemmeferdigheter sammen med de faste koristene. Det er åpent for alle.

Seminaret vil fokusere på grunnleggende sangprinsipper og innimellom sangen blir det rytmisk bevegelseslek. Seminaret avsluttes med en uformell konsert. Matpause med servering blir det også. Kontakt dirigent eller korets leder for mer informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.