RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanne rykter fra Sevenfield


Sevenfield er klare for å gi Norge metalcore. F.v.: Anders Westengen, Andreas Gulbrandsen, Bjørn D. Ronnow, Robin Strand og Thor Gaarder.
Sevenfield er klare for å gi Norge metalcore. F.v.: Anders Westengen, Andreas Gulbrandsen, Bjørn D. Ronnow, Robin Strand og Thor Gaarder. Foto: FOTO: Odd Inge Rand
Ryktene er sanne: Norge har endelig klart å produsere et band i god amerikansk metalcore-tradisjon.

OSLO: Fredag hadde Sevenfield releasekonsert på debutalbumet sitt «Apperception» på John Dee i Oslo.

Metalcore

Metalcore er en sammensatt metalsjanger, der melodisk musikk blandes med knallhard metal. Referanseband er alt fra Killswitch Engage, Bullet For My Valentine til våre naboer In Flames fra Göteborg.

– Det er den musikken vi liker selv, og som ellers er ganske stor i Norge. Hvorfor det ikke finnes noen slike band her er vanskelig å si, men nå burde det være et stort marked for oss, sier gitaristene Thor Gaarder og Anders Westengen.

Phoenix, AZ

Albumet ble spilt inn i fjor vår, og turen gikk helt til Phoenix, Arizona til produsenten og teknikeren Aaron Carey. Et navn som tidligere har figurert på albumcoverne til band som Megadeth, Dokken og Sacred Reich.

– Da vi møtte han kom han i shorts og rosa lue. Vi visste ikke helt hva vi tenkte da, ler bandets svenske vokalist Robin Strand.

– Det var en produsent som var veldig ærlig med oss. Han sa akkurat hva han likte, og hva han ikke likte, sier bassist Andreas Gulbrandsen.

Festivaler

Sevenfield skal bruke debutalbumet til å komme seg ut på turné, og de håper at festivalene er klare for dem.

– Nå har vi bare lyst å spille mest mulig. Det er en teknisk vanskelig plate og spille, men vi gjorde hele skiva her i dag. Nå håper vi at Norge og utlandet er klare for mer metalcore, sier medlemmene i Sevenfield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere