Gå til sidens hovedinnhold

Sannerlig ble det Høyre

Høyres Jan Tore Sanner har testet Velgerhjelpen til Amedia og ANB – og traff blink.

OSLO: – Jeg svarte helt ærlig, og det er ikke slik at alle i et parti skal være 100 prosent enig med alt som står i partiprogrammet. Men det ble helt klart Høyre, sier Jan Tore Sanner til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Venstre og Kristelig Folkeparti fulgte på de to neste plassene for Sanner. Det overrasket ikke Høyre-politikeren.

– Høyre og Venstre skal klare å bli enige over en kaffekopp etter valget, mener han.

SJEKK VELGERHJELPEN FOR OSLO HER

30 spørsmål

Velgerhjelpen, som Amedia og ANB nå lanserer, er som navnet tilsier en hjelp for velgerne. Spesielt for de som ennå ikke har bestemt seg for hvilket parti de vil stemme på.

Velgerhjelpen skiller seg litt ut fra de andre såkalte valgomatene, ved at den i hovedsak har spørsmål som kan besvares med ja eller nei. Den skisserer partienes ståsted på viktige områder innenfor politikken. Den har 30 spørsmål, og fasiten viser hvilket parti du er enig med. Det kommer svar underveis på partienes standpunkter.

Temaene er de mest aktuelle politiske spørsmålene, som oljeboring, formueskatt, bruken av oljeformuen og EØS. Sanner vil ikke røpe hvilket spørsmål han fikk avvikende svar på. Men det er ingen hemmelighet at han i utgangspunktet stemte mot et forbud om tigging under Høyres landsmøte i vår.

Ikke erstatning

Selv om Jan Tore Sanner synes de forskjellige valgomatene er morsomme, advarer han mot å ta dem for noe annet enn det de er.

– Det er mer et supplement enn et alternativ. Det erstatter ikke behovet for å lese partiprogrammer, brosjyrer og følge en tradisjonell valgkamp. Blant annet preges de ulike valgomatene av redaksjonenes ståsted.

– Politiske partier ville formulert enkelte spørsmål på en annen måte, sier Jan Tore Sanner.

Han har testet de fleste valgomatene, og alle har gjort ham like klok. For Sanner ender på det samme partiet hele tiden. Kanskje ikke så rart.

SJEKK VELGERHJELPEN FOR OSLO HER

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen