RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sans for hagen


Fullkommen hage! Fra høyre: Esther Ringen, Elsa Bakken, Olaug Sandberg og Gunvor Kalvik kan endelig trille ut i sansehagen.
Fullkommen hage! Fra høyre: Esther Ringen, Elsa Bakken, Olaug Sandberg og Gunvor Kalvik kan endelig trille ut i sansehagen.
En ny hage frister sansene på Bekkelagshjemmet, med godbiter for øye, nese, hender og mage. Det har både beboere og naboer stor sans for.

Bekkelaget: Fullkommen! svarer Ester Ringen på spørsmål om hvordan hun synes hagen har blitt.

Vi måtte vente en stund, da, for det var mange ting å ta fatt på her, utfyller hun.

Det har vært et heftig år med pengeinnsamling, planlegging og planting. Siste malingsstrøk ble lagt på lysthuset i går kveld. Nå kan beboere og brukere endelig nyte det flotte, nye utemiljøet på Bekkelagshjemmet.

Vi vil så gjerne gi dere noen magiske øyeblikk, og vi håper og tror at sansehagen kan hjelpe med det, taler institusjonssjef Aud Melaas Bregård til en lydhør forsamling.

Vi skaper ikke flere plasser med dette, men vi tror at vi gir høyere kvalitet til de plassene vi allerede har og det er minst like viktig, sier Melaas Bregård.

Godt for magen

Etter taler, sang og snorklipping er det endelig tid for å ta i bruk hagen med øyne, neste, hender og munn. Det er foreløpig bare noen sure kart på epletreet, men det vil forandre seg til høsten. Her er også rabarbra, plommer, jordbær og andre godbiter.

Vi har brukt vekster som var vanlige før. Slik kan de demente også gjenkjenne det de engang hadde i sine hager, og få i gang samtaler rundt det, forteller Melaas Bregård.

Ideen til hagen fikk de våren 2005, og siden har finansiering vært den største utfordringen på veien til epletrær og fontene. De ansatte har blitt sendt ut på oppdrag med plakater og vafler for å samle inn støtte. I tillegg til private bidrag trekker Melaas Bregård fram fantasi og pågangsmot samt Bekkelaget menighet og Kirkens Bymisjon som viktige ingredienser i realiseringen av hageprosjektet. De har fått hagemøbler av en privatperson, planter av naboer, snøskuffe av Bymisjonen og tre historiske planter av Botanisk hage og Geria.

Det eneste vi trenger nå er en trillebår i tre, fisker Melaas Bregård. Kanskje får hun napp?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere