Gå til sidens hovedinnhold

Såpe blir klassetur - fredag 4. mars

For å komme seg på klassetur har åttende- og niendeklassingene ved Kastellet skole lagt en snedig plan. Såpesalg.

Den 16. mars arrangerer Kastellet åpen skole på kveldstid, og i den anledning vil elevene prøve å samle inn litt kronasjer som kan dekke reiseutgifter. Skolen har innvolvert seg ved å legge såpe inn på timeplanen.

Sterke dufter

Gode lukter av ymse varianter strømmer mot oss i det vi kommer inn på skoleområdet. Elevene er i full gang med å produsere såpe for salg.
Vi har holdt på en times tid, forteller Ane fra åttende klasse. Noen skjærer opp såpe for smelting, mens andre blander produktene sammen. Dekorative såper i forskjellige farger og former.
Vi har satt av tid på timeplanen, så det blir litt faglig utbyte av dette også. For eksempel må vi beregne pris i forhold til hva basisvarene kostet i innkjøp også videre, forteller Ane. Elever løper hit og dit. Noen representerer økonomigruppen, noen produksjon og andre igjen innkjøp.

Ukjent mål

Niendeklasse håper å kunne reise til konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen med De Hvite bussene. Åttende klasse er på sin side usikre på hvor ferden går hen.
Har dere ingen drømmer?
Hm. Jo, vi har vel egentlig det. Men det avhenger jo liksom litt av hvor mye penger vi får inn, smiler Ane. Elevene håper det kommer mange interesserte for å handle såpe den aktuelle dagen. Åttende og niendeklassingene ved Kastellet skole håper nemlig å gjøre rent bord når de skal selge den hjemmelagede såpen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene