Gå til sidens hovedinnhold

Såpeglatt på veiene

– Plutselig bare skled bilen av gårde flere meter – med meg inni! Må jo innrømme at jeg ble litt redd, forteller Inger Birgitte Øren (24), på vei inn i Maridalen.

MARIDALEN: Inger Birgitte Øren (24) hadde tatt av fra Maridalsveien mot Sørbråten, og skulle starte på oppoverbakkene mot Snippen stasjon.

Skulle ta fart

– Det var veldig glatt flere steder på veien innover. Jeg kjørte derfor veldig sakte også ned bakken over brua, før bakkene starter opp mot Snippen og Movatn. I bunn av bakkene tenkte jeg at jeg skulle kjøre inn på utfartsparkeringen på venstre side, for å få fart nok til å komme opp bakkene. Men idet jeg kjører inn på p-plassen, begynner bare bilen å skli av gårde, forteller Inger Birgitte.

For på p-plassen var det ikke strødd særlig mye.

Fikk sneket meg ut

– Jeg tenkte at jeg kanskje bare skulle hoppe av i fart. Men heldigvis stoppet bilen å skli etterhvert, og jeg fikk “sneket” meg ut og ringt etter hjelp, forteller Inger Birgite.

Med etterhvert hjelp fra sin far og andre på stedet, fikk de til slutt skjøvet bilen tilbake på veien igjen.

– Det ble etterhvert flere av oss som ga opp å kjøre oppover bakkene mot Snippen og videre. Noen parkerte bilen - andre snudde og kjørte andre veien i steet, sier Inger Birgitte, som nå ser an vær og føre foran neste tur inn til Maridalen.

– Ellers går det jo fint å ta toget også, da!

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser