RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sår tvil om byrådens habilitet i Ekeberg-saken


Rune Gerhardsen (A) og Jøran Kallmyr (Frp) var i juni i fjor kjempefornøyde med at Jon Hagen i Friluftsetaten hadde saget ned flere bjerketrær som åpnet utsikten bak dem (ved parkeringsplassen vis a vis Jomfrubråten stasjon).
Rune Gerhardsen (A) og Jøran Kallmyr (Frp) var i juni i fjor kjempefornøyde med at Jon Hagen i Friluftsetaten hadde saget ned flere bjerketrær som åpnet utsikten bak dem (ved parkeringsplassen vis a vis Jomfrubråten stasjon). Foto: ARKIVFOTO: Aina Moberg
Frp-byråd Kallmyr grep inn slik at ulovlig hogst i Ekebergskogen ikke ble politianmeldt. Like før fikk Frp en stor pengegave fra et selskap Christian Ringnes er styreleder i.

EKEBERG: Det er Dagsavisen som bringer nyheten.

– Pengegaven til Frp er tilstrekkelig til å reise tvil om byrådens habilitet i Ekeberg-saken, sier Guro Slettemark i Transparency International til avisen.

Del på Facebook

Skulle bedre utsikten

De som hogde trærne var Christian Ringnes’ leietakere på Ekebergrestauranten. De trettitalls trærne ble hogd for å bedre utsikten fra restauranten.

Christian Ringnes er styreleder for Sundt AS, som før hogsten hadde gitt Frp en pengegave på 500.000 kroner. Det er likevel ikke Ringnes som blir kritisert i denne saken.

Politianmeldelsen ble nemlig droppet etter at Frp-byråd Jøran Kallmyr ringte Friluftsetaten og ba dem vurdere andre alternativer, skriver Dagsavisen.

– Bør politianmeldes

Nå oppfordrer Slettemark i Transparency International byråd Jøran Kallmyr om å sørge for at den ansvarlige for den ulovlige hogsten i Ekebergskråningen likevel blir politianmeldt og etterforsket.

– Det burde være all grunn til å politianmelde dette forholdet nå nesten uansett, slik at all tvil om habilitet kan ryddes til side, sier Slettemark til Dagsavisen.

Hun mener det krever en særlig årvåkenhet og profesjonalitet hos politikere i partier som mottar rause pengegaver.

– Helt andre årsaker

Kallmyr på sin side sier det var helt andre grunner til at han ba Friluftsetaten gjøre en ny vurdering av saken.

Frp-byråden viser til en reportasje fra Nordstrands Blad 9. juni i fjor, hvor han sammen med Gerhardsen (A) besøker Ekeberg og hugger trær i samarbeid med Friluftsetaten.

Gerhardsen hadde bedt byrådet rydde mer skog for å skape bedre utsikt ned mot byen.

LES SAKEN HER: Klapper for utsikt

– Jeg syntes det kunne virke helt urimelig at en privatperson som feller noen trær skulle politianmeldes for det samme som byråden ønsker å gjøre mer av i samme område, sier Kallmyr til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere