RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13-15 personer står på venteliste for å komme inn på mastergraden Mette-Marit skal begynne på til høsten.
13-15 personer står på venteliste for å komme inn på mastergraden Mette-Marit skal begynne på til høsten.

Sår tvil om studiekompetanse

Slottet vil ikke opplyse om Mette-Marit har 180 studiepoeng, som kreves for masteren hun skal begynne på til høsten.

NYDALEN: I går ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit skal begynne på et svært populært masterstudium på BI. I følge VG står 13-15 personer på venteliste for å komme inn på det aktuelle studiet, samtidig som verken Slottet eller BI vil opplyse hvor mange studiepoeng kronprinsessen har.

I Mette-Marit sin CV på Slottets egne hjemmesider står det at hun har fullført Ex.phil. ved Høgskolen i Asker, samt Afrikanske studier ved London School of Oriantal and African studies. Ifølge VG tilsvarer dette til sammen 75 studiepoeng.

Hemmelig

For å komme inn på Masterstudiet « Ledelse, makt og mening» på BI kreves 180 studiepoeng, men 90 av disse kan godkjennes som arbeidspraksis.

Etter at VG tok tak i saken i går ble Mette-Marits CV endret flere ganger, og kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, sier til VG at hun ikke ser noen grunn til å kommentere hva kronprinsessen faktisk har fullført.

- Jeg kommer ikke til å si hvor mange studiepoeng hun har, sier Hagen, samtidig som hun legger til at kronprinsessen har rikelig med studiepoeng.

Vil ikke kommentere

Heller ikke BI ønsker å kommentere opptaksgrunnlaget til Mette-Marit, men rektor Tom Colbjørnsen sier til VG at kronprinsessen er tatt opp på like vilkår som andre studenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere