Sara i form før VM i Dubai

Sara Nordenstam skal svømme 200 meter bryst søndag 19.desember i VM kortbane i Dubai. Her sitter hun ved siden av startblokken som hun brukte da hun vant bronse i OL i Beijing.

Sara Nordenstam skal svømme 200 meter bryst søndag 19.desember i VM kortbane i Dubai. Her sitter hun ved siden av startblokken som hun brukte da hun vant bronse i OL i Beijing. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Søndag 19.desember svømmer Sara Nordenstam 200 meter bryst under VM i kortbane i Dubai. Og hun føler seg i veldig god form.

Lambertseter: I 2008 tok Sara Ol-bronse i Beijing. I sommer kom hun hjem fra EM i Budapest med sølvmedalje rundt halsen.

Les også: Sara tok sølv i EM

Nå er det VM kortbane i Dubai og Sara gleder seg voldsomt til å se hvor høyt nivået er etter at «superdraktene» ble forbudt å bruke.

– Jeg er veldig usikker på hvor fort jeg kan svømme og ikke minst hvor fort konkurrentene mine svømmer nå som de ikke får bruke superdraktene, sier Sara Nordenstam til Nordstrands Blad.

Kne-problemer

Den populære svømmeren fra Nordstrand sier at hun aldri har hatt en så god høst som hun har hatt i år. Selv om hun har slitt med skade i kneet og måtte stå over EM, tror hun at det kan komme noe godt ut av det.

– Jeg er best på langbane. Selv om det ikke er like stor status på kortbane så håper jeg å klare å vinne dette for første gang, sier Sara Nordenstam.

– Selv om jeg har slitt med kneet i det siste, så er jeg helt klar for å være med å kjempe om medalje i VM, sier Nordenstam.

Mangler tilbud

I Oslo så er det mangel på langbaner i svømming. Kun Tøyen bad har 50 meters basseng og nå håper Sara at politikerne tar grep og bygger en ny langbane i Oslo.

– I Norge har vi nesten bare kortbaner og Oslo trenger et nytt anlegg. Vi er ikke kresne, så publikum kan gjerne få det, mens vi kan trene på Tøyen, sier Sara.

Les også: Alle OBOS-medlemmer svømmer gratis i helgene

Hun var selv med kommunen da de inspiserte et område ved Akershus festning som de hadde planer om å bygge kino på.

– Hva trenger Oslo? Flere kinoer eller nytt svømmeanlegg? Et nytt svømmeanlegg gir så mange samfunnsøkonomiske fordeler for innbyggerne i Oslo.Pensjonister, mosjonister, rehabilitering, babysvømming, skole og klubb har godt av en ny svømmehall i Oslo, mener Sara Nordenstam.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.