RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sara satser fire nye år


Sara Nordenstam klarte ikke målsettingen om å ta norsk rekord på 400 medley under Lambertseter Open.
Sara Nordenstam klarte ikke målsettingen om å ta norsk rekord på 400 medley under Lambertseter Open.
Lambertseter Open er som vanlig første post på programmet for svømmesesongen. Også for Sara Nordenstam som satser mot London OL i 2012.

LAMBERTSETER: Lambertseter svømmeklubbs egen bronsevinner fra OL, Sara Nordenstam (25), har bestemt seg for å satse fire nye år, mot London-OL i 2012.

Det betyr ekstremt mye for klubben. Både for rekruttering og for miljøet, sier daglig leder i Lambertseter svømmeklubb, Bjørn Harald Olstad.

Sara er en fantastisk person, som er utrolig inkluderende og tar seg tid med de yngre svømmerne i klubben, legger Olstad til.

Inspirert til comeback

Bronsemedaljen fra OL har i tillegg inspirert flere enn Sara selv, til å satse i bassenget.

Den 28 år gamle tobarnsmoren Anu Koivisto, har blant annet bestemt seg for å gjøre comeback etter Saras suksess i Beijing. Og denne helgen svømte hun på hjemmebane i Lambertseter Open.

Hun har akkurat hatt en periode med tung trening, men svømte likevel bra denne helgen, forteller Olstad.

Studier på vent

Dessuten har Karoline Bergene (19) lagt studiene på vent for å slå følge med Sara i OL-forberedelsene, som starter allerede nå. Karolines distanser er 50 og 100 meter bryst.

Hun er en spennende svømmer. En skikkelig sprinter, sier Olstad. Flere andre lambertsetersvømmere har gjort likende valg.

Flere av dem som trener med Sara til vanlig, har bestemt seg for å satse alt mot OL i London. De ser at det er oppnåelig, sier Olstad.

Ingen rekord på Sara

Sara Nordenstam hadde i forkant av helgens Lambertseter Open annonsert at hun ønsket å prøve seg på de norske rekordene på 400 medley og 200 bryst.

Men en treningstung Sara var et par sekunder bak til å klare det.

Hun var fornøyd likevel. Hun var syk i høstferien, men har hatt to gode treningsperioder etter det, men hun var nok for tung i kroppen for å klare å hente inn de avgjørende sekundene, mener Olstad.

Kortbane-EM om åtte uker er første målsetting for Sara og de andre i Lambertseter, og med sommerens VM som årets høydepunkt.

22 Open-rekorder

Det ble imidlertid satt tre norske rekorder under helgens arrangement i Lambertseter Bad, men det var ingen av "hjemmesvømmerne" som fikk den gleden.

I tillegg falt Lambertseter Open-rekordene.

Hele 22 ganger ble det satt ny Lambertseter Open-rekord denne helgen. Det tyder på at vi klarer målsettingen om å være et stevne med høyt nivå, tidlig i sesongen, sier Olstad fornøyd.

Intimt og annerledes

Bare Alexander Dale Oen manglet, men for øvrig var både senior- og juniorlandslaget i svømming i action i et Lambertseter Bad fylt til randen. Lørdag morgen var det neste ikke mulig å komme inn i hallen.

Vi har liten plass, men det gjør det intimt og annerledes. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Olstad. LSVK hadde i tillegg rekordmange deltakere med en tropp på 53 svømmere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere