*Nettavisen* Nyheter.

SAS fløy fra Oslo til Tromsø med åtte passasjerer ombord

GOD PLASS: Trond Ivar Albrigtsen (nærmest kamera) hadde kun sju medpassasjerer på flyvningen fra Oslo til Tromsø lørdag.

GOD PLASS: Trond Ivar Albrigtsen (nærmest kamera) hadde kun sju medpassasjerer på flyvningen fra Oslo til Tromsø lørdag. Foto: Privat

- Det var god plass, sier forundret passasjer.

30.03.15 09:51

TROMSØ: (Nordlys): Trond Ivar Albrigtsen fra Tromsø ble rammet av flykaoset da han skulle hjem etter en jobbreise til Østlandet sist uke. Men da han endelig fikk plass lørdag, var det til gjengjeld veldig god plass.

Albrigtsen, som er varesjef i Lefdal, var på vei hjem en fra jobbreise på Østlandet da han ble rammet av flykaoset torsdag.

Ventet og ventet

- Jeg var tidlig på Gardermoen. Vi ventet og ventet, og så ble flyet innstilt. Folk ble forbannet, men ingen visste hvor mannskapet var. Folk dro hjem og noen dro på hotell. Jeg dro tilbake fredag, da møtte jeg veggen - det var tusenvis i kø. Da var det bare å dra tilbake til Oslo, sier han til Nordlys.

Da han lørdag dro ut til Gardermoen forventet han den samme leksa.

- Jeg skulle egentlig fly søndag, og da jeg kom til flyplassen fikk jeg beskjed om at alt var fullt, men at jeg kunne stå på venteliste, sier Albrigtsen.

Han kom seg ombord i et fly med avgang i 14-tiden, men ble spurt om å avstå plassen slik at selskapet fikk plass til en skoleklasse. Til gjengjeld ble Albrigtsen lovet plass på et fly to timer senere.

- Ei gåte

Vel fremme ved gaten til hans nye avgang fikk Albrigtsen seg nok en overraskelse. Innsjekkingskøen talte åtte hoder, medregnet ham.

- Jeg spurte hun som var i skranken om de hadde sjekket at alle som skulle til Tromsø var forespeilet dette, men fordi baggasjen var sjekket inn og på grunn av sikkerhetsrutiner var det ikke mulig for dem å ta dette flyet. Så det virket på meg som om de ikke hadde full oversikt på kapasiteten, sier han, og legger til:

- Jeg synes det er ei gåte hvordan de har fått dette til.

Han stusset da han leste saken på Nordlys.no om busselskapet som ble nedringt av flypassasjerer som ville ta buss fra Oslo til Alta, og undret seg over hvorfor ikke disse fikk plass på det nesten tomme flyet.

- For min del var det en fantastisk tur. Det var stilt og fredelig - man kunne bevege seg, det var god plass og god servering. Jeg er jo bare glad for at jeg kom meg hjem i dag, og skulle ønske flere kunne komme seg hjem, sier han til Nordlys.

- Ikke akkurat normalt

- Dette var en ordinær flyvning, sier Rebecka Mathers i SAS' presseavdeling.

Hun forteller at SAS hadde satt opp et ekstrafly mellom Oslo og Tromsø omtrent en time før det tomme flyet tok av fra hovedstaden.

- Det kan være at mange har booket seg om til det ekstraflyet.

- Vi har gjort alt vi har kunnet for å ta oss inn etter snøværet og se til at alle passasjerer blir booket om og kommer seg dit så raskt som mulig. Derfor har vi satt inn mye ekstra kapasitet og tillatt ombookninger. Det var vært vår prioritet å se til at alle har kommet seg frem, sier Mathers.

I en sak publisert på Nordlys.no lørdag uttaler Ernst Rune Andersen i Arctic Tours at var stor pågang til selskapets bussavgang fra Gardermoen til Alta lørdag kveld.

- Beskjeden jeg har fått er at alle som skal til Tromsø og så videre har kommet seg avgårde med fly. Jeg kjenner ikke til hvem som har booket seg til busser, men det er en selvfølge at vi fyller flyet om vi har mulighet til å gjøre det, sier Mathers i SAS.

Les flere artikler hos Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.