RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satellitt på operataket


 
 
Satellitt er en konsertopplevelse med video, elektrisk fiolin og elektronikk på operataket tirsdag 28. april kl 22.00. Den øverste veggen på Operaen gjøres om til et digert lerret.

BJØRVIKA: Satellitt er et av Musikkhøgskolens pilotprosjekter. Pilotprosjektene kjennetegnes ved at de bygger på annerledes ideer, uttrykksmåter og formidlingsformer.

Satellitt er kunstnerisk stipendiat på Norges musikkhøgskole Victoria Johnsons pilotprosjekt der hun med elektrisk fiolin, interaktiv elektronikk og sanntidsvideo utforsker rom, kommunikasjon og improvisasjon.

Ved å skape dialog mellom komponert musikk, improvisasjon på elektrisk fiolin og improviserte videoarbeider vil Johnson finne et felles kunstnerisk språk mellom lyd og bilde.

Om Musikkhøgskolens konserter

Norges musikkhøgskole er blant de største konsertarrangørene i Oslo med inntil 300 konserter i året. Noen av konsertene streames direkte på nett.

Musikkhøgskolen byr på klassisk musikk, improvisert musikk/jazz, folkemusikk, kirkemusikk, musikk som krysser sjangere og eksperimenterer med konsertform og konvensjoner.

Victoria Johnson

Victoria Johnson har studert fiolin i Oslo, Wien og London og debuterte i 1995. Hun har siden opptrådt som solist med flere orkestre og har også deltatt ved internasjonale kammermusikkfestivaler.

Siden 1995 har hun hovedsaklig konsentrert seg om samtidsmusikk - de siste årene med prosjektet Elektrisk fiolin i det digitale rom.

Prosjektet har utviklet seg til å inkludere video, og Victoria samarbeider med videokunstnerne Ellen Roed, HC Gilje og Mattias Arvastsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere