*Nettavisen* Nyheter.

Satirisk strandsprell

Med taler, snorklipping, rundt 40 gjester og egen sang åpnet Svein Larsen badebrygga det har tatt fire år å få tillatelse til å sette opp.

NEDRE BEKKELAGET: – Det er helt håpløst, jeg har holdt på i fire år, og det i et området som er regulert for bryggehus, sier Svein Larsen til Nordstrands Blad.

Svein Larsen, radiomann og sjef for Radio Metro, er ikke redd for å lage litt ablegøyer for å markere at fire års kamp mot Plan- og bygningsetatens (PBE) endelig er over.

Føling i fjæra?

Larsen bor i Skrenten og til huset hører det med åtte meter strandlinje. Denne strandtomten ligger mellom flere andre brygge/badehus. Tidligere sto det et bryggehus på stedet, og Svein Larsen ønsket å sette opp et nytt. Saken har vært behandlet av 12–15 ulike saksbehandlere i PBE, vært en tur innom Fylkesmannen som ga medhold, og så tilbake til PBE som brukte ytterligere ett år på saken.

– Jeg synes det er helt unødvendig tungvint. Jeg kan skjønne det hvis jeg skulle sette opp noe nytt på et nytt område, men her har det vært brygger og båthus i hundrevis av år. Det kan da ikke være nødvendig å bruke så mye ressurser på en så liten sak, spør Larsen.


På fredag inviterte han venner og naboer til høytidelig åpning av bryggehuset som tok fire år å få tillatelse til å bygge, og fire uker å bygge. Rundt 40 møtte opp til taler og et glass hvitvin i fjæra.

Usedvanlig omsorg

Rune Gerhardsen, bestevenn med Svein Larsen, sto for snorklippingen og festtale om havet og Norge som ble befolket av folk som gikk i land og bygde seg brygge.

– Brygga står sentralt i vår nasjonale historie, sa Rune Gerhardsen og viste til viktige hendelser som at Nansen og Amundsen tok farvel på brygger, og at Kong Haakon gikk i land på en brygge da han kom til Norge.

– Denne brygga er ikke bare spesiell fordi den ligger i Paddehavet, ved inngangen til de syv verdenshav, men den er spesiell fordi saksbehandlingen har kostet mer en byggingen, sa Gerhardsen til latter fra forsamlingen.

Han viste videre til at saksbehandlingen for Bjørvikaplanen tok ett og et halvt år, mens hasteplanen for Holmenkollen gikk unna på seks måneder.

– Jeg tolker dette som om Plan og bygg har en usedvanlig omsorg for denne brygga, sa Gerhardsen.

Svein Larsens kone, Hilde Apneseth, hadde skrevet bryggebyggersang.

Ikke unormalt lang tid

PBE mener denne saken ikke har tatt unormalt lang tid.

– Det er ofte slik at historier ikke blir helt like. Svein Larsen søkte om rammetillatelse 21. april 2008, og den ble innvilget ett år og ti måneder senere. Jeg vet ikke om han regner med forhåndskonferanser, men dette er ikke unormalt lang behandlingstid, spesielt i en sak med to dispensasjoner og behandling hos Fylkesmannen. Det kan hende dette er et stunt for å ha det morsomt på en fest, sier informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen hos PBE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.