RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kari Ovesen Haugland (V) i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand.
Kari Ovesen Haugland (V) i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand.

Sats på barnehagekvalitet

Venstre vil ha flere pedagoger i barnehagene på Søndre Nordstrand, og tar saken opp i bydelsutvalget.

MORTENSRUD: Søndre Nordstrand har byens beste barnehagedekning, men de dårligst betalte førskolelærerne og samtidig byens største andel barnehageansatte som jobber på dispensasjon som pedagogiske ledere. Det bekymrer Venstres representant i bydelsutvalget.

Ikke bare lønn

Nå som vi har full barnehagedekning er det på tide å satse på kvalitet. Barna er barnehagens viktigste ressurs, og da må de ansatte være godt kvalifiserte, sier Kari Ovesen Haugland (V).

Hun mener rekrutteringsproblemet ikke bare handler om lønn.

Men det er helt klart noe av grunnen. I Ullern har de økt lønna med fire trinn og har best pedagogisk dekning i byen, sier Haugland (V).

Hun mener at geografien kan være noe av forklaringen på den dårlige dekningen av kvalifisert personale.

Bydelen ligger upraktisk til for potensielle arbeidstakere. Vi må rett og slett bli ivrigere på rekrutteringen enn de andre, mener Haugland. Hun tar nå saken opp i neste bydelsutvalgsmøte, og etterlyser der en rekrutteringsplan.

Utdanning

Haugland mener at et annet godt tiltak kan være å tilby de som jobber på dispensasjon deltidsutdanning med praksis i egen eller andre barnehager i bydelen.

Med et sånt kurs får de mer ansvar, men ikke særlig mye mer lønn enn hvis de alt jobber på dispensasjon, sier Haugland.

Jeg kommer med dette forslaget for å få ting i gang her i bydelen. Vi kan jo ikke vedta flere førskolelærere, sier Haugland, som mener det er svært viktig at de ansatte får uttale seg i den videre prosessen.

LES OGSÅ: Vil ha etterutdanning med bindingstid

Barnehageløft

Venstre har vært pådriver for lærerløftet i Oslo, der vi har fått formalisert etter- og videreutdanning for lærere. Kan vi ikke få en liknende reform for de barnehageansatte?

I en kronikk i Verdens Gang 14. august, tar også kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell til orde for en kvalitetssatsing i barnehagen.

Han er ikke særlig konkret, men ett punkt kan jeg være enig med ham på; at barnehagene selv får velge egne satsingsområder og får styres som en selvstendig enhet. Det kan vi gjerne prøve ut i bydelen, men da må vi ha på plass mer kvalifisert personale først, mener Haugland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere