*Nettavisen* Nyheter.

Satser for fullt i nye lokaler

Jorunn Sveinang Hemma og Tanja Buan på utsiden av lokalene i Solskinnsveien. foto: elisabeth c. wang

I fjor høst flyttet Oslo Sanitetsforening inn i nye lokaler i Solskinnsveien på Smestad. Nå ser de frem til et år fylt med spennende kurs, aktiviteter og tilbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jorunn Sveinang Hemma og Tanja Buan på utsiden av lokalene i Solskinnsveien. foto: elisabeth c. wang

SMESTAD: Her er det skikkelig fordums prakt. Vi som jobber her stortrives allerede og vi får mange positive tilbakemeldinger fra dem som er innom her, sier koordinator for Home-Start/Familiekontakten, Jorunn Sveinang Hemma.

Fastelavensris

I oktober flyttet Oslo Sanitetsforening fra St. Hanshaugen til Smestad. Nå ønsker de å gjøre sanitetsforeningens ulike tilbud kjent i nærmiljøet. Foreningen legger vekt på medlemspleie og medlemsaktiviteter og avholder medlemsmøter i sanitetshuset. Binding av fastelavris er foreningens tradisjonsaktivitet.

Vi satser mye på småbarnforeldre og innvandrerkvinner. Blant annet med prosjekter som "Home-start/Familiekontakten" og "Kvinneprat på tvers". I forhold til disse prosjektene har vi kontinuerlig behov for flere frivillige kvinner, både som har lyst til å være familiekontakter og delta på "Kvinneprat på tvers", sier Hemma.

Hjelp i hverdagen

"Home-start/Familiekontakten" er et prosjekt Hemma virkelig brenner for. Her rekrutteres frivillige til arbeid i en småbarnfamilie, hvor hverdagen føles tøff, og hvor man eventuelt mangler et nettverk. Familien som mottar støtte fra en familiekontakt må ha minst ett barn under seks år.

Vi arrangerer kurs for dem som har lyst til å bli familiekontaker, med tanke på kvalitetssikring. I tillegg er det viktig for oss å bli kjent med hver enkelt av de frivillige, slik at vi kan finne ut av hvem som passer i hvilken familie, sier Hemma.

Hun understreker at kursene er åpne for alle, og at man ikke binder seg som familiekontakt selv om man deltar på kurs.

Praktisere språket

Sanitetsforeningens prosjekt "Kvinneprat på tvers" fokuserer på at kvinner med ulik etnisk bakgrunn skal komme sammen og praktisere sine norskkunnskaper.

"Kvinneprat på tvers" arrangeres hver onsdag fra klokken 17.00-19.30. Hver gang finner vi på nye aktiviteter, som håndarbeid, matlaging og ulike diskusjonstemaer. Vi fokuserer på at dette arrangementet holdes i trygge omgivelser, slik at alle kvinner som ønsker det, skal kunne delta, sier Tanja Buan som er aktivitetsleder for "Kvinneprat på tvers".

Hun vet av egen erfaring hvor viktig det er å komme sammen med andre og praktisere det norske språket.

Det verste man kan oppleve er isolasjon, å bli sittende hjemme uten kontakt med andre. Kommer man hit og blir kjent med andre i lignende situasjon brytes barrierer. Det mener jeg er svært positivt, avslutter Buan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag