RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser med følelser på scenen


Ruben «Ynos» Jensen (i blått), med CinderDust, f.v. Emilio Rubi, Sivert Stensø, Ånund Berger og Jonas Wilhelmsen (bak).
Ruben «Ynos» Jensen (i blått), med CinderDust, f.v. Emilio Rubi, Sivert Stensø, Ånund Berger og Jonas Wilhelmsen (bak). Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
12. februar er det klart for Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Trikkehallen på Kjelsås. Hva gjør en god opptreden, spurte vi to av deltakerne.

NORDRE AKER / KJELSÅS: Talentfulle tenåringer der ute må se å få ut fingeren. Gjør som rapperen Ynos og metal-bandet CinderDust. De er allerede påmeldt til UKM i Trikkehallen 12. februar.

Drømmen om oppdagelse

– Det var gøy å spille på fylkesmønstringen, sier Emilio Rubi (15). Han ble hentet inn som vokalist i punkrockbandet Explosive, etter at det hadde gått videre til fylkesmønstringen i fjor.

Men i UKM på Trikkehallen er de alle debutanter. Og selv om motivasjonen først og fremst er å ha det gøy («Det er sinnssykt deilig å spille for masse folk, og få respons»), er det ingen tvil om at det hadde vært kult å gå videre og..

– ...bli oppdaget, sier Ruben «Ynos»Jensen (18).

– Det kan gi mange nye muligheter når folk hører musikken din. For CinderDust, oppkalt etter askeskyen over Island i fjor, er oppskriften på hvordan få med seg publikum når de står på scenen, grei.

– Heavy metal er mye energi, trøkk og sinna følelser. Få med publikum på headbanging. Det er en bra måte å få ut sinnet på. Det er derfor jeg alltid er så glad ellers, smiler bassist Ånund Berger (16).

Les om noen av fylkesfinalistene i fjorårets UKM her!

 

Synger for sin døde mor

Rapperen Ynos har et større følelsesspekter å spille på, og har både gladlåter og mer triste sanger på repertoaret. På UKM-er det sistnevnte han stiller med. «Mamma – min engel» er en minnesang for 18-åringens avdøde mor. Å være så personlig foran et stort publikum, er ikke lett.

– Det blir jævlig tøft. Når jeg har spilt den tidligere har jeg stått og holdt tårene tilbake. Men det at det er forbundet så mye følelser med låta tror jeg bare gjør meg bedre, sier Ruben.

De to UKM-deltakerne er fulle av lovord om hverandre.

– Rubens låt er sinnssykt rørende, med en veldig sterk tekst, og det er helt utrolig at han greier å fremføre den på scenen, sier gitarist Jonas Wilhelmsen (15) i CinderDust.

– CinderDust har sinnssykt skills, og jeg er sikker på at de vil nå langt, responderer Ruben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere