*Nettavisen* Nyheter.

Satser på billigere sushi

Kokken, Ho, Si Tuan, har utdannelse fra sushi-akademiet i L.A. Her legger han opp sashimi med agurk og annet tilbehør. Foto: Begge foto: Thuva Johansen

Den nyåpnede sushi-restauranten på Røa ønsker ikke bare å ha billigere take-away, men også trilletreff for nybakte mødre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med agurk til tilbehør ser maten frisk ut.

RØA: Pong Le og mannen hennes Ho Si Tuan, fra Mortensrud, startet Sushi house på Røa fordi de mener det er behov for enda en sushi-restaurant i området.– Det er alltid behov for flere restauranter. Her var det bare én fra før, og de trenger litt konkurranse, sier restauranteier Pong Le.

Billig take-away

Hun synes det var dyr take-away sushi på Røa og ville komme med et bedre tilbud til kundene der.

– Vi satser på billigere take-away med bedre kvalitet.

Le forklarer at restauranten får inn fisk hver dag, og at de har et register hvor de kan gå tilbake og sjekke holdbarheten og ferskheten på fisken.

– Vi kontrollerer all fisk som kommer inn, og er fisken “for gammel” for oss, sender vi den bare tilbake, sier Le.

Vil arrangere trilletreff

– Vi kommer til å tilpasse resturanten til de med barnevogn. Vi ønsker at flere nybakte mødre skal bruke restauranten som trilletreff, og at de i grupper vil få rabatt på mat.

Le forklarer at det er trangt om plassen for de med barnevogn på Røa, og håper at trilletreffet vil være interessant for nybakte mødre.

– Det er veldig sunt med sushi, både for mor og barn. Jeg har fire barn, og jeg har selv spist sushi før, under og etter svangerskapet, så man trenger ikke være redd for å skade barnet. Det er visse typer fisk man skal holde seg unna, men det vet kokkene våre alt om.

Nummer tre

– Vi har også to andre avdelinger, den ene har gått i ti år og den andre ble ett år for litt siden. Jeg vet ikke om vi stopper med denne her på Røa, det kan hende vi åpner flere restauranter, forklarer Le.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.