RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på el-plasser

400 nye gratis p-plasser for el-biler i Oslo.

I løpet av 2011 skal Trafikketaten etablere 400 gratis P-plasser reservert for el-biler, med lademulighet. De første 100 kommer i år. Trafikketaten kartlegger nå hvor disse plassene kan etableres, både i p-hus og på gateplan.

De første 20 er på plass i Abelhaugen P-hus i løpet av første halvdel av april, veldig gunstig og sentralt ved Nasjonaltheateret.

Etableres i tilfluktsrom

Trafikketaten samarbeider med Beredskapsetaten, og el-bilplassene blir etablert i offentlige tilfluktsrom, som allerede er i bruk som parkeringsplasser.

De neste plassene kommer i løpet av våren i St. Hanshaugen P-hus, og i P-huset Maridalsveien 24. Et sted mellom 10 og 20 plasser i hvert P-hus.

Tilgangsordning og pris er fremdeles under utreding. Informasjon om dette vil være tilgjengelig innen åpningen av Abelhaugen P-hus.

Gateplan

Det er litt mer utfordrende å legge til rette for ladeplasser på gateplan, spesielt med tanke på strøm og at det skal estetisk se ordentlig ut.

Trafikketaten ser nå blant annet på Youngstorget og Hammersborg torg som mulige plasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere