RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styremedlem Sissel M. Olsen (f.v.) og styreleder Eva Rustad i Hasle og Frydenberg Vel var blant de som ble hedret under festen tirsdagkveld.
Styremedlem Sissel M. Olsen (f.v.) og styreleder Eva Rustad i Hasle og Frydenberg Vel var blant de som ble hedret under festen tirsdagkveld. Foto: Foto: Christian Halse

Satser på hundre nye år med dugnad

Hundreårs-jubilantene Hasle og Frydenberg vel var blant dem som ble hedret i Rådhuset tirsdag kveld under årets Ruskenfest.

OSLO: – Nå blir det hundre år til!, strålte Eva Rustad, styreleder i velet, etter prisoverrekkelsen.

Hun hadde tatt turen til årets Ruskenfest sammen med Sissel M. Olsen, styremedlem i samme velforening, og begge var gledelig overrasket over å få en slik påskjønnelse.

– Det forventet vi ikke i det hele tatt. Når man har blitt hundre år, setter man ekstra stor pris på slike ting, sier Olsen stolt.

Hun beskriver Hasle og Frydenberg vel som en gjeng hvor det er stor arbeidsvilje hele veien, der både unge og gamle tar sin del av dugnadsjobben.

– Vi vil gjerne takke Oslo kommune for at grasrota verdsettes. En slik pris gjør at vi kommer til å brette opp ermene og fortsette videre med vårt arbeid, sier styreleder Rustad.

LES OGSÅ: – Oslos næringsdrivende er med på å forsøple byen

Fornøyde ildsjeler

Ruskengeneral Jan Hauger åpnet ballet denne kvelden med en liten strofe fra Erik Byes Skomværvalsen, mens han plinget i en bjelle, for å få de festkledde ildsjelenes oppmerksomhet.

I tillegg til å være en underholdende konferansier, fortalte han også om Ruskens verdier. Deretter var det middag og underholdning med blant annet Valkyrien Allstars.

Etterhvert kom det både kaffe og kaker på bordet, før selv prisutdelingen begynte.

Kvelden ble avsluttet med en guidet tur rundt i Rådhusets ganger, for de av ildsjelene som ønsket dette.

LES OGSÅ: Har brukt 40.000 kroner på å rydde bæsj fra mennesker

Ubeskrivelig viktig jobb

Rusken fyller i år 37 år, og har trolig aldri hatt større engasjement, siden etableringen i 1976.

Ruskengeneral Hauger mener dugnadsaksjon vil være like viktig for Oslo også i framtiden, og roser den jobben ildsjelene gjør årlig rundt omkring i byen.

– Betydningen av den jobben de gjør er nesten ubeskrivelig. Dette er økonomisk besparende for kommunen, samt at det er holdningsskapende arbeid for å få en ren og ryddig by, sier han.

Det var til tider svært munter stemning i Rådhuset tirsdag kveld, og Hauger mener at årets Ruskenfest knapt kunne ha vært bedre.

– Det å kunne avslutte i bankettsalen i Oslo rådhus, er helt fantastisk, avslutter han.

LES OGSÅ: Abdul rydder skolegården i skjul

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere