*Nettavisen* Nyheter.

Satser på idrett

Elevene i den nye idrettsklassen vil få mulighet til fordypning i idrett. Her prøvespiller informasjons- konsulent Ingrid Næser med Johannes Alnes i elevrådet.

Nordstrand videregående oppretter en egen klasse for fotball og håndball fra høsten.

Nordstrand: Dette er en styrking av nærmiljøet. Nå har skolen mulighet til å tilby elver som er opptatt av idrett å gå på en skole i nærmiljøet. Da kan de fortsette å gå sammen med elever de har gått på skole med før og som trener på samme idrettslag. Trivsel er jo en viktig faktor for god læring, sier informasjonskonsulent Ingrid Næser ved Nordstrand videregående skole.

Samarbeidsavtale

Nordstrand videregående skole har i lengre tid jobbet med å få til en samarbeidsavtale med Nordstrand Idrettsforening (NIF) for å kunne tilby en idrettsklasse ved skolen. Nå er avtalen i boks og det eneste som gjenstår er den formelle signeringen.

Hensikten med samarbeidet er å kunne tilrettelegge for en god kombinasjon mellom videregående skole og personlig utvikling og fremgang for seriøse idrettsutøvere.

Både skolen og NIF skal stille med trenerkompetanse. Elevene i klassen får tilgang til skolens styrkerom, samt benytte skolens gymsal etter skoletid.

Nordstrand videregående skole skal også kunne trene i NIFs idrettsanlegg uten ekstra kostnader for skolen.

Idrettsmiljø

Johannes Alnes sitter i elevrådet og skolens driftsstyre. Han synes det er veldig positivt at skolen nå kan tilby en idrettsklasse.

Jeg synes det er kjempefint. Jeg driver med løping selv og synes det er bra at vi får et idrettsmiljø på skolen. Da slipper man å dra ned til byen eller til idrettsgymnas for å gå på skole og drive aktiv idrett, sier han.

Fordypning i idrett

Fra høsten vil det altså være mulig å ta programfag (fordypning) i idrett fra første klasse ved Nordstrand videregående skole. Programfag starter vanligvis ikke før i andre klasse.

Den nye klassen kan ha 28 elever som er tenkt fordelt på to grupper med spesialisering i fotball og håndball. Claus Dahm blir faglig leder for den nye klassen.

Vi håper på kjempemange søkere, sier Ingrid Næser.

Infomøte

Onsdag klokken 19 er det informasjonsmøte på Niffen. Samtidig vil skolen og idrettsforeningen formelt signere samarbeidsavtalen.

Alle som er nysgjerrig på dette er hjertelig velkommen til møtet for å høre mer om klassen, sier Ingrid Næser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag