*Nettavisen* Nyheter.

Satser på jazzen

Felix Peikli fra Ljan er 15 år og under Oslo Jazzfestival skal ha opptre flere ganger - blant annet som frontfigur i Felix Peikli Swing Cats.

En av de yngste som spiller på Oslo Jazzfestival er 15 år gamle Felix Peikli fra Ljan. Men årets festival er ikke debuten, for i fjor spilte han på Ung Jazz på Blå under selvsamme festival.
Fredag 19. august i år er Felix Peikli Swing Cats i aksjon i Saras telt, og Felix gleder seg til å spille sammen med noen av Norges beste musikere.
- I går fikk jeg vite at trommeslager Jeff Hamilton fra USA kommer og spiller med meg også. Har er en av verdens beste, sier Felix Peikli.
- Jeg er aldri nervøs foran konserter, sier Peikli, som bare gleder seg til å spille for festivalpublikummet. Og apropos festivaler: Han har akkurat kommet hjem fra Moldejazz hvor han spilte hver dag foran rådhuset. Felix fikk også vist sine kunster i den kjente jazzparaden.

New Orleans

Til høsten begynner han i tiende klasse på Nordseter skole.
- Jeg tenker på å søke Foss videregående og så kanskje ta et år i New Orleans, sier Peikli. Tidligere har det unge klarinetttalentet fortalt Nordstrands Blad at drømmen er å spille i New Orleans. Det gikk i oppfyllelse denne påsken. Da reiste han sammen med Bajazz fra Molde og trombonisten i Ytre Suløens Jazzensemble.
- Jeg spurte om å få spille på Jackson Square, og det fikk jeg lov til uten at de viste hvor dårlig eller god jeg var.
New Orleans-besøket gav mersmak, og planen for neste påske er derfor spikret:
- Da drar jeg tilbake.
Under vårens besøk traff han Big Al Carson som var på Oslo Jazz i fjor, og Tricia Boutte som sang med Ytre Suløens Jazzensemble under Moldejazz.

Gehør

- Jeg har lyst til å være jazzmusiker og håper å kunne leve av det, sier Felix Peikli. Og for å bli god må han spille, spille og spille.
- Jeg øver to timer hver dag.
- Tar du deg aldri fri?
- En gang i blant, kanskje, men å øve blir en vane.
Felix Peikli begynte klarinettkarrieren i Ljan skolekorps. Det ble raskt klart at guttungen hadde et spesielt talent for musikk. Etter to år byttet han til Nordstrandskolenes musikkorps hvor han ennå er med og spiller.
- Bruker du overhodet noter?
- Jeg pleier som regel sette på en CD og lærer meg sangen på gehør, sier Peikli og peker på hylla med musikk. Han anslår å ha mellom 30 og 50 CD-plater bare med favoritten Benny Goodman. Goodman, som dessverre døde i 1986, var nærmest som et geni å regne i sin omgang med klarinetten sin, og han slet ut lærer på lærer. De hadde simpelthen ikke mer å lære ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag