RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på musikk

Med 40 000 kroner i sekken skal Bestum skole utvide musikktilbudet ved skolen.

Bestum: Gjennom den "Kulturelle skolesekken" har Bestum skole fått 40 000 kroner av Oslo kommune som skal brukes til prosjektet "Resten av verden; bryr den oss?" med undertittelen "Levva livet".
- Bestum skole har et ønske om innen tre år ha et utvidet valgfagtilbud innen ulike kulturaktiviteter. Målet er å skape engasjerte elever, samtidig som vi skal styrke limet i skolen som organisasjon gjennom felles opplevelser. Videre vil vi motivere elevene til å tre inn i nærmiljøets egne kultur- og fritidsaktiviteter, sier samlingsstyrer for musikk ved Bestum skole, Lars Espen Rath Vestad som også er dirigent for Bestum Skoles Musikkorps.
- Hele prosjektet vi nå står foran på Bestum skole bygger opp under Læreplanen, og vi tar innføringen av Kunnskapsløftet på alvor med denne satsningen.

Bredere undervisningstilbud

Skolen har egne rockeband, som nå skal få undervisning av tre lærere én time to ganger i uken. Også korpset får en bredere inkludering i skolen.
Rekruttene og aspirantene vil få tilbud om en skoletime ekstra hver uke til samspill og hovedkorpset får en time ekstra med lærer.
- Med dette setter vi personlig utvikling i gruppesammenheng og elevene blandes på tvers av alderstrinn på grunnlag av felles interesser. Dette styrker også musikkopplæringen og korpset, koret, band og vokalundervisningen som læringsplattform i skolen, forteller Rath Vestad.

"Levva livet"

Nå håper dirigenten på hjelp utenifra:
- Vi satser på å få Åge Aleksandersen til skolen. Vi vil bruke ham i tekstskaping og musikkformidling og prøve å knytte det til skolens slagord og sang "Levva livet".
Og det er ikke første gang de samarbeider med profesjonelle. Tidligere har Bestum Skoles Musikkorps jobbet tett med Jahn Teigen.

Mot rus

Skolen har valgt å forkusere på allerede eksisterende aktiviteter ved skolen.
- Vi opplever at korpsets sosiale funksjon blir mer og mer viktig. Elevene blir blant annet vant til å være sammen med andre barn og ungdommer på tvers av alder. Dette ønsker vi å videreføre til andre instrumentsammensatninger, som for eksempel band og kor, sier Rath Vestad. Han legger vekt på de mange positive aspektene ved å prioritere dette prosjektet som en del av skolens hverdag, og tenker langsiktig.
- Prosjektet skal styrke de eksisterende aktivitetene vi har, samtidig som det er utviklende for skolen, både for elever og lærere. Man får andre plattformer å bygge kompetanse på og man kan lettere fange opp og engasjere elever som i enkelte tilfeller har lett for å falle utenfor, sier Rath Vestad.
Med prosjektet håper skolen også å kunne jobbe aktivt mot rusproblematikken på Oslo Vest.
- Elever med sunne interesser blir skodd til å møte fremtidens utfordringer på en sunn og god måte. Dessuten handler det om å skape gode læringsarenaer for dem som ofte kan havne litt utenfor de vanlige fokusområdene. Vi ønsker at samtlige elever skal finne sine ting de kan mestre, noe som også er med på å spre glede i skolehverdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere