RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på park


Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim mener parker gir rom for idrett, lek, ungdomsaktiviteter, sosialt samvær og kulturelle arrangementer. Arkivfoto
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim mener parker gir rom for idrett, lek, ungdomsaktiviteter, sosialt samvær og kulturelle arrangementer. Arkivfoto
Groruddalens fire bydeler skal få en ny park hver.

GRORUDDALEN: Parker er det store satsingsområdet på Groruddalen i 2010. Arbeidene i Grorudparken og Bjerkedalen park starter først, men det skal også bli grønn glede i Linjeparken på Stovner og Verdensparken i Gransdalen.

– Parker gir byer og steder identitet, sa miljø- og utvikslingsminister Erik Solheim under det årlige politiske møtet for Groruddassatsingen fredag.

Han trakk paralleller til hvilken betyning Central Park har for beboerne i New York, og sa at de fire byelene i Groruddalen nå skal få hver sin park å være stolt av.

Blått og grønt

Ved siden av grøntområdene, er vann sentralt i flere av parkene. Som Lokalavisen Groruddalen har skrevet tidligere, er arbeidet med Grorudparken allerede i gang. Her blir Groruddammen og Alnaelva sentrale elementer.

I Bjerkedalen vil Hovinbekken få en viktig rolle (pdf-fil), og det vil bli liv rundt den gamle badedammen som er sentrum for grøntområdet i dag. Arbeidet med denne parken er planlagt å begynne senere i år.

– Parkene vil bli nye møteplasser og viktige for det sosiale livet i Groruddalen, sa Erik Solheim og byrådsleder Stian Berger Røsland i forbindelse med fredagens møte.

Park ved senteret

Linjeparken på Stovner ligger litt lengre fram i tid. Bydelspolitikerne har lenge ønsket seg et parkområde mellom Stovner senter og Fossumveien, og nå kommer altså støtten fra Groruddalssatsingen.

I Bydel Alna er det Verdensparken i Gransdalen som skal bli bydelens blågrønne sentrum. Her ligger også arbeidet litt fram i tid, men det mangler ikke på planer og visjoner for området.

Parker er en sentral del av Groruddalssatsingen. 33 millioner kroner er allerede lagt ned i fem fullførte parker, blant annet Svarttjern badepark og Furuset kulturpark, ifølge en felles pressemelding fra Oslo kommune og Miljøverndepartementet.

175 millioner

Groruddalssatsingen er nå inne i sitt fjerde år, og det er Oslo kommune og staten som sammen spleiser på pakken. I 2010 er det satt av 125 statlige og 50 kommunale millioner til nye tiltak i Groruddalen.

– Nå begynner vi å se resultatene av satsningen på Groruddalen. Men vi er ikke i mål – nye byutviklingsgrep, bedre kollektivtilbud og nye kunnskapsløft i skolen vil i årene som kommer løfte Groruddalen videre, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere