RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på psykisk helse


Trond Bjørnerud, Elke Edelmann, Nina Furvald og Fredrik Schiørn ser frem til seminar og tettere samarbeid. FOTO: ELLEN RØNNING.
Trond Bjørnerud, Elke Edelmann, Nina Furvald og Fredrik Schiørn ser frem til seminar og tettere samarbeid. FOTO: ELLEN RØNNING.
Diakonhjemmet sykehus har opprettet et eget Ressurssenter for psykisk helse. 2. juni inviterer senteret beboerne i bydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker til seminar om arbeid og psykisk helse.

Oslo vest: - Ressurssenteret er en satsning som gjennom ulike tiltak skal bidra til å fremme psykisk helse i lokalmiljøet. Vi arbeider blant annet for å styrke det samlede tilbudet til psykisk syke samt deres familie og øvrig nettverk. Seminaret Arbeid og psykisk helse er i så måte et sentralt tiltak som vi håper mange vil ha nytte av, sier Trond Bjørnerud, informasjonskonsulent ved Ressurssenter for psykisk helse.

Samarbeid

Seminaret er resultat av et samarbeid mellom Ressurssenter for psykisk helseog NAV Frogner. Tiltaket bygger på Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse der hovedbudskapet er at mennesker med psykiske vansker skal få den hjelp og tilrettelegging de trenger for å kunne være i arbeid og aktivitet.

For å lykkes med det er det viktig at de det gjelder får den informasjonen de har behov for. Derfor vil diverse interesseorganisasjoner og representanter fra ulike deler av hjelpeapparatet ha informasjonsstands på seminaret.

Åpenhet

Målet med seminaret er å skape åpenhet rundt psykiske plager og å sette betydningen av arbeid og aktivitet for psykisk helse i fokus. Det rammer veldig mange i løpet av livet men er allikevel fremdeles litt ugreit å snakke om, og mange psykisk syke opplever å bli stigmatisert.

-- Det er et paradoks at vi i dagens opplyste samfunn fremdeles har fordommer om psykisk sykdom. Slike utdaterte holdninger kan trolig best bekjempes ved hjelp av informasjon. Og det vil Ressurssenteret bidra med. Fordommer skyldes jo som regel mangel på kunnskap, sier Bjørnerud.

Fag- og erfaringskompetanse

Ressurssenter for psykisk helse er en del av Vinderen DPS som yter psykiatriske spesialisthelsetjenester til Diakonhjemmet Senteret jobber bredt med blant annet læring og mestring, forebygging og behandling, samt styrket samarbeid mellom de ulike faglige aktørene innen psykisk helsefeltet.

Fredrik, som er ansatt ved Ressurssenteret, sitter inne med mye erfaringskompetanse som er veldig nyttig for psykisk hjelpetrengende i deres kontakt med hjelpeapparatet.

- Jeg kjenner jo systemet fra begge sider, og håper og tror at jeg kan være et viktig bindeledd mellom psykisk syke og støtteapparatet. Satsingen på Ressurssenteret er veldig bra og nå gjelder det bare å nå ut til de som trenger oss! Informasjon, åpenhet og samarbeid er helt klart veien å gå. Og vi som selv har erfart psykisk sykdom vet ofte best hvor skoen trykker. Kunnskap og mestring er nøkkelord til et bedre liv for mange med psykiske plager, sier Fredrik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere