*Nettavisen* Nyheter.

Satser på verdensrekord

Alle snowboard-interesserte i Oslo inviteres til Midtstubakken; The Artic Challenge har med seg verdens beste snowboardere.

Holmenkollen: Ti av verdens beste snowboardere deltar når The Artic Challenge (TAC) arrangerer snowboardkonkurranse 1. - 4. mars. Med en quarterpipe som rager ti meter, satses det selvsagt på ny verdensrekord når Midtstubakken tas i bruk for første gang på fjorten år.
- Da vi var i Holmenkollen i 2001, satt den finske snowboarderen Heikki Sorsa verdensrekord på 9, 3 meter, forteller daglig leder i TAC, Henning Andersen.
I to uker har gjengen jobbet med å hogge trær og rydde bakken klar. Terje Håkonsen har selv lagt igjen arbeidstimer nederst i bakken. Over 2000 kubikkmeter med snø skal kjøres inn og formes i den store buen. Det vil være plass til 5000 tilskuere. Dj Olle Abstrakt og Herkules fra P3 skal spille, og det jobbes med å booke et band. Inngang er satt til hundre kroner.
- Hensikten har vært å promotere snowboardsporten, men dette har kostet en del så vi er nødt til å få inn noe i kassa, sier Andersen.
Det er 60 åpne plasser i konkurransen, hvorav fjorten kvalifiseres videre.
- I tillegg skal noen av verdens beste snowboardere være med, sier daglig leder og lister opp kjente navn som Risto Mattila (Finland), Andy Finch (USA), Danny Davis (USA), Kevin Pierce, Terje Håkonsen (Norge), Fredrik Austbø (Norge), Torstein Horgmo (Norge), Gian Simmen (Sveits) og Nikolas Müller (Sveits).
Onsdag 1. mars starter oppvarmingen og torsdag er det kvalifisering av de 14 som skal konkurrere med verdenseliten. Semifinale fredag. Finale på Lørdag tilspisses konkurransen ytterligere og tolv stykker skal stå igjen.
Arrangørene kan skilte med 200 000 kroner i pengepremier og ikke minst Oakley's eksklusive gullklokke verdt 200 000 kroner.
- Vi oppfordrer folk til å kjøpe billetter i forkant og være tidlig ute, sier Andersen.
Arrangementet åpner for publikum klokken 12.00 fredag og lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag