*Nettavisen* Nyheter.

Satser på vinutsalg i 2007

Torsdag 2. februar tok Gamle Oslo Venstre turen til Grønland torg for å samle underskrifter for etablering av vinutsalg i bydelen.

Gamle Oslo: Vi føler det er viktig for bydelen at det blir åpnet et vinmonopol her, sier Ståle Sørensen, leder av Gamle Oslo Venstre.
Det er en del av byutviklingen, og vil trekke flere folk til både Tøyen og Gamlebyen. Det hadde vært perfekt å få plassert det på en av disse stedene, sier han videre.
Sørensen og Gamle Oslo Venstre har i det siste gått aktivt inn for at beboere i vår bydel skal få lettere tilgang på vin og sprit i butikk.

Trenger vinutsalg

Vi har lagt merke til at Vinmonopolet har mange butikker på vestkanten. Opptil syv stykker. Her i bydelen har vi ingen. Planen er å få åpnet en ny butikk i 2007, sier Venstre-politikeren
Katinka Evans har bodd i Gamle Oslo i mange år, og mener det er på tide med et vinmonopol i bydelen.
Jeg har blitt mer oppmerksom på det i det siste, og fant ut av de på vestkanten har mange butikker å velge mellom. De på Tøyen og i Gamlebyen trenger en butikk i nærmiljøet de også, sier Evans.
Therese Kastet og Truls Tambs-Lyche mener at beboerne på Grønland ikke har langt til nærmeste vinutsalg.
De på Grønland har vinmonopolet på Oslo City. Det er ikke langt unna. Men det hadde vært bra for de på Tøyen å få en butikk i nærmiljøet, sier Therese og Truls.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.