RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser stort på utleieboliger


Baboucarr Sarr leier bolig, og synes det er helt greit. Han ønsker å kjøpe egen bolig etterhvert, men det høye egenkapitalkravet har drevet han ut på leiemarkedet.
Baboucarr Sarr leier bolig, og synes det er helt greit. Han ønsker å kjøpe egen bolig etterhvert, men det høye egenkapitalkravet har drevet han ut på leiemarkedet. Foto: Pressefoto
Høye boligpriser og kravet om egenkapital driver unge ut på utleiemarkedet. Boligbyggerlaget USBL satser derfor stort på nettopp utleieboliger.

OSLO: USBL river nå ned alt innvendig i sine gamle kontorlokaler. Nå skal det satses på utleieboliger for alle penga. 51 nye utleieleiligheter skal etableres.

– Vi synes det er gledelig å kunne bidra til et større tilbud av utleieboliger, sier Geir Ove Skogø, administrerende direktør i USBL, og legger til at det er altfor for få utleieboliger i Oslo, og da spesielt rimelige boliger.

LES OGSÅ: Barnefamilier kommer til Sørenga

– Greit å leie

Baboucarr Sarr (28) er en av dem som har tatt seg inn på utleiemarkedet. Han har etablert seg i en kjellerleilighet på Borgen. For 9.900 kroner i måneden kan han bo i den 48 kvadratmeter store leiligheten. Innkludert i leien er strøm, internett og TV.

– Det er helt greit å leie i min situasjon, men det er ingen langsiktig løsning, sier han.

Sarr har bodd i leiligheten siden februar i år.

Selv om han synes det er greit å leie på nåværende tidspunkt, er drømmen å kjøpe bolig.

– Grunnen til at jeg ikke har kjøpt leilighet er kravet om egenkapital, sier Sarr.

DETTE BØR DU VITE OM UTLEIE

15 prosent er dårlig nytt

Det er nettopp egenkapitalen og den manglende politiske viljen USBL tar et lite oppgjør med.

– Det var dårlig nytt for mange da kravet til egenkapital økte til 15 prosent. Resultatet er at det tar lengre tid å spare opp til tilstrekkelig egenkapital, og at man må leie lenger enn planlagt. Vi synes det er derfor er gledelig å kunne bidra til et noe større tilbud av utleieboliger, sier Skogbø.

LES OGSÅ: Beliggenhet avgjør leieprisen

Mange vil leie

– Kort oppsummert er det tre faktorer som preger byens utleiemarked. Det er få utleieboliger, mange leietagere og stigende utleiepriser, mener Storbø.

I tillegg til omgjøringen i de gamle kontorlokalene, etablerer USBL utleieleigheter i i Storgata 47 og i Osterhaus gate 2.

– Både staten og kommunen har meldt at de er villige til å stille tomter til disposisjon. Oslo kommune har til og med annonsert at de skal bidra med tomter for å skaffe flere utleieboliger. Siden har man verken setter eller hørt noe til disse tomtene, kommenterer Skogbø.

– Og det er hovedgrunnen til utleiesatsingen: Manglende politisk vilje.


LES FLERE SAKER OM BOLIGPRISER PÅ DITTOSLO:

2 millioner for 20 kvadrat

Solgt 3,8 millioner UNDER takst

Byens billigste enebolig

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere