*Nettavisen* Nyheter.

Satser tross dårlig råd

En justering i skolenes tildelingsmodell gir Hauketo skole mindre penger enn de har fått tidligere. Rektor er likevel optimistisk.

HAUKETO: Hauketo skole har fått 270 000 kroner mindre i år til driften, men rektor Eli S. Handeland tar det hele med fatning.
Jeg satser på at det går fint, men skulle jo selvfølgelig ønsket mer penger, sier rektoren. Hun er optimistisk og sier hun kun har måttet foreta generelle kutt i årets budsjett. Dermed er det ingen lærere som trenger å frykte for jobben sin.

Satser på IT

Handeland har valg å satse på IT fremfor andre områder. Skolen er med i Oslo kommunes IT-satsing, Innsikt. Dermed måtte en del legges om på grunn av en del nye utgfter dette medførte.
Jeg synes det er bra at rektor har valgt å prioritere teknologien. Det er veldig populært for man får bruk for det videre i livet, mener Kaja Stabenfeldt Selnes. Hun er elevrådsrepresentant og styremedlem i driftsstyret. Heller ikke hun er særlig bekymret for det kommende budsjettåret.
Vi er vant til å leve trangt så vi skal nok klare oss bra, sier Kaja. Avgangseleven mener det er viktig at skolen følger med på det som er moderne og som elevene er opptatt av. For rektors del handler det om å finne fungerende løsninger.
Det er viktig i trange tider å prioritere andre viktige ting, mener hun.

Året vil vise

Handeland er ny av året på Hauketo skole og tar det neste året som det kommer.
Jeg tar dette året som en prøve. Vi vil se utover året hvordan det går, sier hun. Hun har i sitt budsjett forholdt seg til de tildelte midlene og lagt vekt på strategisk plan før hun kuttet.
Dette løses på en lite dramatisk måte, sier den optimistiske rektoren. Hun forteller at noe vil løse seg ved at lærere går av med pensjon og yngre lærere med kortere ansiennitet med lavere lønn blir ansatt.
Overskuddet fra fjoråret går til å dekke egenandelen for brannen som skjedde tidligere i år.
Det er lite penger til vedlikehold. Vi kunne alltid trenge mer penger, men sånn er det jo alltid, sier Handeland. Hun har levert et budsjett etter sammenligning med fjorårets og er optimistisk. Nedskjæringene går hverken utover ansatte eller elever. Isteden er det kuttet litt overalt.
Så langt ser jeg ikke noe sprengstoff i budsjettet, avslutter den løsningsorienterte rektoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag