Satset dristig, seiret stort

Ben Eltons «Popcorn» er ikke akkurat feelgood-teater, men Kattateateret levde rollene fullt ut og vant salen mandag.

OSLO: Midt i høysesongen for årets skolerevyer, inviterer altså Oslo Katedralskole til teater, noe de har gjort siden 1869.

Del

Med mye historie i navnet gjorde de ikke skam på Kattateaterets rykte under premieren denne uken.

SE BILDESERIE HER

Kontroversielt stykke

«Popcorn» er altså stykket, laget midt på 90-tallet av Ben Elton, og inspirert av gladvolden fra Quentin Tarantinos «Pulp Fiction» og Oliver Stones sitt voldsepos «Natural Born Killers».

LES FORHÅNDSOMTALEN AV KATTATEATERETS "POPCORN" HER

Stykket utgjør noe av det mørkeste Elton har gjort i sin karriere, for samme mann står nemlig bak både «The Young Ones», «Black Adder» og den norgesaktuelle «We Will Rock You».

Svart humor

Humor er det forøvrig i «Popcorn» også, selv om konteksten er makaber og kontroversiell. Hovedpersonen i stykket er Bruce Delamitri (flott spilt av Sivert Hagtvet), en filmregissør med en rekke meget voldelige filmer på samvittigheten. I de andre bærende rollene finner vi Scout (Sarah Ræyly Brænne) og Wayne (Teodor Aagaard) som er desperadoene som står bak mange drap og andre lovbrudd.

Vår tids Bonnie And Clyde, eller Micky og Mallory («Natural Born Killers») om du vil, tar seg inn til Delamitri og holder han og sin familie som gisler.

LES ALT OM SKOLEREVY OG -TEATER I OSLO HER!

Gode prestasjoner

«Popcorn» er et særdeles dristig valg av stykke til et skoleteater, og med hakket for svake amatørskuespillere ville det ramlet sønder og sammen.

Til publikums store nytelse var det det stikk motsatte vi ble vitne til da de åtte skuespillerne spilte rollene fullt ut og var uredde i portretteringene av de relativt drøye karakterene i stykket.

De beste skuespillerne i castet fikk mest spilletid, og best var Sarah R. Brænne sin tolkning av den sterkt vekslende og komplekse Scout. Med perfekt timing og et komisk talent la hun mye energi i karakteren uten å overspille.

Resten av gjengen med Teodor Aagaard (Wayne Hudson) og Sivert Hagtvet (Bruce Delamitri) samt søte Sophia Oldeide (Brooke Daniels) utgjorde en talentfull gjeng som satset dristig, men vant en overbevisende seier.

LES ANMELDELSER AV OSLOS SKOLEREVYER OG -TEATER HER!

SE AKTIV I OSLOS GUIDE TIL SKOLEREVYENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.