RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt på vent for tredje gang


KRITIKKVERDIG: Leder av Mangfoldsutvalget, Aziz Rehman, er skuffet over at Bydelsutvalget fortsatt ikke har utredet et nytt mangfoldsutvalg. Utvalget skulle opprinnelig vært klart før jul i fjor.
KRITIKKVERDIG: Leder av Mangfoldsutvalget, Aziz Rehman, er skuffet over at Bydelsutvalget fortsatt ikke har utredet et nytt mangfoldsutvalg. Utvalget skulle opprinnelig vært klart før jul i fjor. Foto: ARKIVFOTO
Aziz Rehman mener bydelsutvalgets behandling av Mangfoldsutvalget er kritikkverdig, trist og uforståelig.

SØNDRE NORDSTRAND: Bydelsutvalget har etter to behandlingsrunder overlatt utredningen av et nytt mangfoldsutvalg til kultur- og oppvekstskomiteen i bydelen.

Aziz Rehman har sittet som leder i Mangfoldsutvalget siden opprettelsen i 2009.

Han er skuffet over bydelsutvalgets ubesluttsomhet.

– Det er trist, uforståelig og kritikkverdig at et utvalg som fungerer blir lagt på vent etter to runder i BU, sier Rehman.

Mangfoldsutvalget har ikke fått informasjon om det gamle utvalget eksisterer til det nye er oppnevnt. Han er også usikker på om vedtaket om å sende utredningen videre til en annen komité er gyldig i henhold til kommuneloven.

– Vi jobber med saker som brenner, så det er veldig beklagelig at arbeidet blir satt på vent over en så lang periode, sier Rehman.

Etter ønske fra BU etter det første møtet 15.12.2011 har Mangfoldsutvalget sørget for bredere sammensetning av representanter, informasjon om rekrutteringsprosessen og en aktivitetsrapport om mangfoldsutvalget.

Politikerne var fortsatt ikke tilfredse og sendte saken tilbake til kultur- og oppvekst komiteen som har sagt at de skal jobbe aktivt for å komme frem til en løsning raskt.

Vil være bindeledd

Bydelsutvalget har gitt uttrykk for at Mangfolsutvalget bør ta stilling til om de er et politisk basert eller et organisasjons basert utvalg.

Rehman er ikke enig.

– Alle bør ha mulighet til å engasjere seg i bydelens saker, uavhengig av politisk ståsted. Vi ønsker å være et bindeledd mellom befolkning, poltikere og kommune, sier Rehman.

Mangfoldsutvalget har ved flere anledninger invitert lokale politikere til møtene sine, men poltikerne har hittil vist manglende interesse.

– Politikerne bør engasjere seg i utvalget så de ser nytteverdien av arbeidet vi gjør, sier Rehman.

Søndre Nordstrand er en mangfoldig og flerkulturell bydel, og behovet for utvalget har vist seg å være stort, i følge Rehman.

Han håper Bydelsutvalget presenterer et nytt utvalg på neste møte 30. mai.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere