RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt ut i kulden

Kunstløper-jenta Ina Seterbakken (15) fra Veitvet får ikke lov til å representere det norske landslaget fordi hun ikke har råd til å reise hjem for å trene med landslaget.

Veitvet: Den talentfulle kunstløpersken går på skole i Tyskland for å trene med verdens beste kunstløpere, men 15-åringen får ingen økonomisk støtte fra det norske skøyteforbundet under sitt Tysklands-opphold.

Må reise hjem

For å få lov til å representere det norske landslaget må Veitvet-jenta reise til Norge en gang i måneden for å trene med landslaget.
- Vi snakket med Skøyteforbundet og lurte på om de kunne møte oss på halvveien, om Ina kunne komme på halvparten av landslagssamlingene. Det kunne vi klart økonomisk. Men det gikk de ikke med på, sier faren til Ina, Kjell Olav Seterbakken som betaler 15 000 kroner i måneden for oppholdet til datteren til Aftenposten.

Bytter landslag

Sportssjef Finn Aamodt mener at Ina og foreldrene hennes ikke har føyet seg etter kravene skøyteforbundet har satt for at hun skal få representere Norge.
Ina Seterbakken har nå valgt å slutte seg til det tyske landslaget.
- Det er selvsagt synd at jeg ikke får være med på det norske landslaget ettersom Norge tross alt er mitt egentlige hjemland. Men det kan være det samme, sier Ina som har en tysk mor, til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere