RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte Kvarme i strandstolen

Biskop Ole Christian Kvarme måtte innta strandstolen under spørretimen under årets Ungdomsting som ble arrangert denne helgen.

Lambertseter: Ungdomstinget er en regional samling der alle menigheter kan ha to unge representanter. I år møttes Ungdomstinget i Lambertseter kirke.

Unge syn

Alexander Granlie (18) fra Bekkelaget, Maria Svendsen (18) fra Nordstrand, Rebecca Aanonsen (16) fra Mortensrud og Jonathan Grell (25) fra Mortensrud synes det er viktig at kirkens ungdommer møtes for å si sine meninger og påvirke Den Norske Kirke.

Vi er her for å representere menighetene våre, sier Granlie.

Det er viktig å være her for å få sagt våre meninger i det kristne samfunn, mener Svendsen.

Hun er ett av åtte medlemmer i ungdomsrådet (URO). Hvert år velger ungdomstinget åtte nye medlemmer til URO. Dette er et råd som sørger for å arbeide med de sakene ungdomstinget vedtar.

To av UROs medlemmer velges dessuten inn til ungdommens kirkemøte som opererer på nasjonalt plan. Ytterligere fire av disse igjen velges inn til kirkens høyeste instans, Kirkemøtet.

Mer sosiale

Ungdommene mener det er spesielt viktig at kristne ungdommer møtes på denne måten fordi unge bruker kirken på en helt annen måte enn voksne.

Vi bruker kirken mye mer sosialt enn voksne. Vi kan møtes i kirken, spille biljard og ligge på kirkegulvet å se på film, sier Granlie. I menigheten hans møtes ungdommen hver søndag til samvær. Også i Nordstrand og Mortensrud menighet møtes ungdommene på faste dager i kirkens lokaler.

Det er så mye om foregår rundt omkring i kirkene, forteller Svendsen.

Bli kjent

Ungdommene synes spørretimen med biskopen er spennende.

Det er fint å få svar, sier Grell.

Granlie synes dessuten at det er en fin måte å bli bedre kjent med den øverste kirkelederen på.

Årets ungdomsting tok for seg kirkens demokrati, konfirmasjon og informasjon rundt den og kunsten å leve sammen med de utfordringene man har i dag med tanke på religionsdialog, freds- og forsoningsarbeid i tillegg til ytringsfrihet i forhold til religion.

Under spørretimen var det alt fra seriøse spørsmål angående kirkens fredsarbeid til morsommere spørsmål om biskopens fotoseanse med blomster-Finn i en Unesco-kampanje som tikket inn på debattleder og ungdomsrådsleder Jonas Kristoffer Lassens mobil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere