Gå til sidens hovedinnhold

Satte Løren på kulturkartet

Kanonhallen har arrangert sin første festival. Med et forrykende musikalsk oppsett. Og til å toppe det hele: Åpning av Kanon Bistro.

LØREN: Området rundt Kanonhallen begynner å våkne til liv. Når nå over halvparten av de planlagte 1500 boligene er ferdige og lokalmiljøet har fått sitt eget torg, var det på høy tid å sette Løren på kulturkartet også.

Festival

Sensommerens festival i og utenfor Kanonhallen hadde lokket både ung og gammel. Ikke minst var formiddagens utearrangement et eldorado for ungene.

– Ja, det er skikkelig moro her i dag med så mange andre å leke med, sier en tigermaskert Iben Skov-Stene oppe ifra det gedigen klatrestativet.

Og sminkørene må ha hatt en særdeles travel dag, for en skulle lete lenge etter et barneansikt som ikke var pyntet til det ugjenkjennelige.

SE BILDESERIE! Festival i Kanonhallen

Og parken gir de voksne rom og anledning til å slappe av mens ungene boltrer seg. Og de fikk sitt med musikk fra scenen og servering som pirret ganen.

Avduking

Festivaldagen bød også på avduking av tre nye skulpturer i Peer Gynt suiten.

– Det er nå til sammen 15 skulpturer i parken, og nå kan en begynne å "gå" Peer Gynt, sier Ole Gunnar Selvaag etter at festivitasen var over.

Og det tok ikke mange minuttene før ungene viste sin kunstforståelse og inntok skulpturene med den største selvfølge.

– Det har vært en forutsetning helt fra planleggingen av, at skulpturene skulle tåle å bli klatret på, sier Ole Gunnar Selvaag.

Nytt treffsted

Kanon Bistro er det nye treffstedet i Kanonhallen, og åpningen var lagt til denne festivaldagen.

– Kampen Bistros sjel sterkt til stede i avleggeren på Løren. Restauranten holder til og serverer mat og drikke i det som en gang var den gamle smia. Den har åpent alle dager unntatt mandag, og har alle rettigheter.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter