RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte prisrekord i Kampen hageby

OVER TAKST: Det ble en hektisk budrunde da dette rekkehuset i Kampen hageby ble lagt ut for salg.
OVER TAKST: Det ble en hektisk budrunde da dette rekkehuset i Kampen hageby ble lagt ut for salg. Foto: Dragutin Lazic (BOA)
Sist oppdatert:
Hektisk budrunde på rekkehus midt i Oslo.

OSLO (Nettavisen): 8.150.000 kroner ble kjøpesummen da dette rekkehuset i Kampen hageby i Oslo ble lagt ut for salg. Det er 1,15 millioner kroner over prisantydning og prisrekord i dette området, ifølge megler Frode Briskeby i Boa Eiendomsmegling.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det. Prisen endte over det jeg hadde trodd, men det er vanskelig å prissette denne type boliger, som er store og ligger midt i byen, sier Briskeby om salget av Kampen hageby 19.

Over tre plan

Boarealet (primærrom) for dette rekkehuset er på 139 kvadratmeter. Boligen er bygget i 1994 og er på tre plan med et loft som ikke er utbygget. Kampen hageby er preget av trehusbebyggelse oppført rundt små tun og med bilfrie internveier og er et populært område, ifølge megleren.

- Med rekkehus får man også en tilknytning til bakken som mange ønsker seg, sier han.

Briskeby har selv hatt en lang sommerferie, men sier inntrykker er at det har hopet seg opp med kjøpere i sommer og at det setter sitt preg på boligmarkedet nå i høst.

ATTRAKTIVT: Megler Frode Briskeby sier prisen på 8.150.000 kroner ble høyere enn han hadde forventet, men sier det er vanskelig å prissette rekkehus i Oslo sentrum.


Hett boligmarked så langt i høst

Fra flere hold kommer det signaler om en sterk prisoppgang i august.

Tallene fra OBOS i august viser at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området var 45.576 kroner. Kvadratmeterprisen er 5,9 prosent høyere enn i juli, og 4,5 prosent høyere enn i august 2013.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 14 prosent.

For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS- tilknyttede boliger 42.452 kroner i august. Dette er 5,7 prosent høyere enn i juli, og 2,1 prosent høyere enn i august 2013, skriver OBOS på sine hjemmesider.

Tre av fire over prisantydning

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom sier til Dagens Næringsliv tirsdag at han tror boligprisveksten kan bli sterkere enn antatt.

I august har 75 prosent av meglerkjedens boliger blitt solgt for mer enn prisantydning. På samme tid i fjor var dette tilfellet for 67 prosent.

Halvorsen anslår en prisvekst på to til tre prosent i august.

PRISREKORD: 8,15 millioner kroner er prisrekord i Kampen hageby i Oslo.

Også Garanti Eiendomsmegling kan fortelle om en oppgang i august som er større enn de hadde regnet med. Prisene på borettslagsleiligheter er 3,5 høyere i august enn i juli. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i august var på 30.191 kroner, mens den i juli var på 29.167 kroner. I løpet av de siste tolv månedene har prisene steget med 3,1 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Trykket har tatt seg opp

- Vi hadde regnet med prisvekst i august, men kanskje ikke at oppgangen skulle bli såpass kraftig. Vi merker at trykket i markedet har tatt seg opp etter ferien. Prisene har steget med 8,7 prosent siden nyttår, og for første gang passerer prisene på borettslagsleiligheter 30 000 kroner i gjennomsnitt. Vi tror på en mer moderat vekst resten av året, men vi konstaterer at utviklingen så langt har vært betydelig sterkere enn enkelte spådde på forhånd, uttaler administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling ifølge en pressemelding.

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk for august er ventet onsdag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere