*Nettavisen* Nyheter.

Satte søkelys på strålefare

Ida Solheim vant frem. I høst kunne hennes el-overfølsomme sønn fullføre syvendeklasse på Ekeberg skole i et klasserom uten trådløst nettverk.

I året som gikk kjempet, og vant, Ida Solheim en kamp for forståelse for sin sønns el-overfølsomhet.

19.11.15 10:46

EKEBERG: I høst kunne endelig el-overfølsomme Gaute Solheim sette seg på skolebenken igjen. Mor Ida Solheim har i ett år slåss en innbitt kamp for å bli trodd og for at Ekeberg skole skulle tilrettelegge for at gutten hennes kunne gå der uten bli syk av mobilstråling og trådløse nettverk.

Først fikk hun gjennomslag for at mobilantennen i skolegården skulle deaktiveres. Og like før skolestart kom gladmeldingen om at det trådløse nettverket i Gautes klasserom skulle skrus av og byttes ut med kablet nettverk.

Gaute har vært på skolen i hele høst. Han gjør det bra i alle fag og er aktiv og fornøyd, forteller en lettet Ida Solheim og legger til:

Det var veldig godt for ham å komme tilbake. Han trives så godt på Ekeberg skole så jeg er utrolig glad for at vi fikk til en løsning og at han ikke måtte skifte skole, sier hun.

Strålingen gjorde Gaute så syk at han til tider nesten ikke kunne bevege seg. I høst har formet steget jevnt og trutt. Gaute har til og med tatt svømmeknappen. Ida Solheim opplevde liten forståelse for fenomenet el-overfølsomhet da hun tok opp kampen for et år siden.

Saken vår har fått voldsom oppmerksomhet i media. Fremdeles er det skepsis blant mange, men vi opplever mye større respekt og åpenhet rundt dette nå. Etter at media tok tak i dette så har mange stått frem og fortalt om sine problemer. Nå ser det ut til at flere og flere aksepterer at slike helseproblemer faktisk finnes, konkluderer Ida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.