*Nettavisen* Nyheter.

Satyricon har viet livet til musikken

Østkantavisa møtte Frost like før konserten i går. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Satyricon er midt i festivalsesongen og legger til høsten ut på ny turnè. Østkantavisa møtte trommis Kjetil-Vidar Haraldstad, bedre kjent som Frost, like før gårsdagens konsert på Øya.

Klikk på bildet for å forstørre.

Østkantavisa møtte Frost like før konserten i går. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

MIDDELALDERPARKEN: - Vi har turnert siden i oktober i fjor, forteller Frost i det himmelen åpner seg over.

Øyafestivalen på onsdag

Etter festivalsesongen legger Satyricon ut på ny turnerunde. Denne gangen til USA som headliner på egen turnè.- Det blir turné nummer to i USA i denne runden. Den første gikk så bra for oss at vi ble ønsket som headlinere dette året, sier Frost.I tillegg skal bandet på Europaturné i desember. Den snart ett år lange turneen har vært hektisk og bandet har i perioder spilt ti til elleve konserter på rappen, for så å ha én dag fri.- Det har blitt litt i meste laget og gått på helsa løs. Heretter skal vi lage et mer klokelig opplegg, sier han.SE BILDER FRA KONSERTEN HER

Skryter av Oslo-publikumet

I sommer har Satyricon spilt på Norway Rocks i Kveinesdal, Steinkjærfestivalen, i Bergen og nå på Øya.

- VI har spilt på Øya før, men det er noen år siden. Jeg tror det blir veldig bra denne gangen, sier Frost som skryter av Oslo-publikummet.

- De er blitt veldig bra etter hvert. Nå er de åpne og deltakende. For en stund tilbake var Oslo-publikummet blaserte, vanskelige og selvhøytidelige. Men i 2009 får vi skikkelig liv på konsertene og det blir en heftigere konsertopplevelse og utveksling mellom band og publikum.

Artistisk selvsikkerhet

- Hvordan er det å spille på en festival som satser mest på pop og rock og på en scene hvor roligere band som Little hands of Asphalt og Karin Park har spilt tidligere på dagen?- Det spiller ingen rolle hva som er før oss. Når Satyricon entrer scenen er det Satyricon som gjelder. Vi lener oss ikke på masse ytre faktorer, vi har lært å mestre dette gjennom mange år og har en sterk bevissthet rundt vårt eget uttrykk. Uansett setting har vi den artistiske selvsikkerheten som skal til, forsikrer Frost.LES ALT OM ØYAFESTIVALEN HER

Har satt norsk black metall på verdenskartet

Opprinnelig kommer han fra Gudbrandsdalen, men har slått seg ned på Ellingsrud. For Satyricon har det vært viktig å ha en base i Oslo hvor de kan samle bandet.

- Det er fint å være i Oslo. Da har vi nærhet til der vi øver, til flyplass, plateselskaper og musikklivet, sier han.

Forløperen til Satyricon ble dannet i 1991, mens grunnlaget for bandet slik vi kjenner det i dag ble lagt i 1992. Satyricon har satt norsk black metall på verdenskartet og er store i utlandet. Det å være større i utlandet, enn hjemme i Norge mener Frost er en kunstig måte å se det på.

- I utlandet er det mer enn seks milliarder, mens vi er 4,5 millioner her i landet. Det blir kunst, særlig når vi er i et internasjonalt musikkmiljø, sier han.

Inspirasjon i kjærlighet til musikken

Medlemmene i Satyricon henter inspirasjon i hverandre. Når de møtes til øving er det et redskap og en arena hvor de utvikler musikken.

- I bunnen ligger kjærligheten til musikken. Vi har dedikert livene våre til å være musikere, sier Frost.

Ingen i bandet har slått seg ned med familie ennå, og skal vi tro Frost er ikke behovet så stort heller.

- Vi er så mye ute og reiser og er så tett knytta til bandet. Det blir lite energi til overs, sier han

- Savner du en familie?

- Jeg tenker ikke sånn. Ulike folk har ulike behov og lengsler i livet. Jeg er mye sterkere knyttet til musikken enn familien og et etablert liv. Det er nok mye av grunnen til at jeg har viet meg så mye til musikken, sier Frost.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag