RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sauene bitt av løshund


Sauene som nå gresser på Sørli gård mellom Haraløkka og Nøklevann, er vant med folk. De er derfor ikke redde om noen kommer bort til dem, heller ikke hunder. – Det fikk stygge konsekvenser sist helg da en løshund gikk til angrep og bet to av dem, sier driftssjef Marthe Lindseth.
Sauene som nå gresser på Sørli gård mellom Haraløkka og Nøklevann, er vant med folk. De er derfor ikke redde om noen kommer bort til dem, heller ikke hunder. – Det fikk stygge konsekvenser sist helg da en løshund gikk til angrep og bet to av dem, sier driftssjef Marthe Lindseth. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Flere sauer er nå på sommerbeite rundt om i distriktet. Her koser de seg i grønne matfat. Men ikke alle lever trygt. Sist helg ble en søye og et lam bitt av en løshund på Sørli ved Nøklevann.

ØSTMARKA: Sauene hører til på Nordre Lindeberg gård på Furuset, men har ferieadresse Sørli.

I helgen kom det imidlertid mange telefoner til driftslederen på Nordre Lindeberg gård, Marthe Lindseth som har ansvar for sauene.

LES OGSÅ: Vil la hunder gå løse i Oslo

– Turfolk synes tydeligvis det er trivelig å møte husdyr ute Østmarka, og er derfor oppmerksomme om det er noe galt med dem.

Da vi kom hit, så vi at et lam og en søye var skadet. De er tatt hånd om av dyrlege, og vi håper selvfølgelig det går bra med dem.

Først var vi redd for at de måtte avlives, men det forsøkes nå med behandling.

Men Marthe Lindseth håper at det ikke blir flere slike episoder.

– Viltloven gjelder jo, og i den heter det at det er båndtvang på denne tiden av året. Min oppfordring er selvfølgelig at alle holder hundene sine i bånd. Alle tror jo at deres hunder er trygge, men man vet aldri hvordan de oppfører seg når de kommer i spesielle situasjoner. Da kan jaktinstinktet våkne.

LES OGSÅ: 6 av 10 vil ha båndtvang hele året

Driftssjefen oppfordrer også hundeeiere som har turkameratene sine i bånd om å holde dem litt unna innhegningen.

– Sauene er veldig tamme og går gjerne helt inntil gjerdet om noen går forbi. Da kan det fort oppstå situasjoner vi helst vil slippe.

Flere dyr

Det er ikke bare for at det skal være hyggelig å møte husdyr ute i Østmarka at sauene nå er på sommerbeite.

– Vi har for lite beiteplass der dyrene våre resten av året holder til, og sendes derfor på sommerferie til blant annet Sørli. Neste år kan det kanskje også komme kyr her på Sørli, forteller Marthe Lindseth.

LES NORDSTRANDS BLADS LEDERARTIKKEL: Båndtvang for katter?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere