*Nettavisen* Nyheter.

Savner 17. mai-toget

Ullevål sykehus

I 2006 ble en 40 år lang tradisjon brutt på Ullevål. Kanskje får sykehuset igjen skolens 17. mai-tog på besøk neste år?

Klikk på bildet for å forstørre.

Ullevål skole

ULLEVÅL: Nå har forespørselen fra nabolaget kommet om ikke toget kan legge ruten tilbake til sykehuset. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) opplyser at de ble oppmerksomme på dette for sent til at saken kunne tas opp før årets nasjonaldagsfeiring, men leder Henrik Wiig vil ta problemstillingen opp til diskusjon til høsten for eventuelt å gjøre noe før 17. mai 2010.

LES OGSÅ: Ullevål sykehus får 17. mai-tog likevel

Også Ullevål skolekorps, ved leder Lill Trogstad stiller seg positiv til å legge ruten innom sykehuset.

Ifølge rektor Hanne Grønn Larsen har det derimot vært utrivelig for elevene å gå gjennom et tomt sykehusområde. Ifølge rektoren har mange av de som pleide å se på toget hatt permisjon denne dagen.

For skolen har det også vært en prioriteringssak at de vil ha med de yngste elevene til barnetoget i byen, og at derfor har blitt for mye for disse elevene å også gå forbi sykehuset om morgenen. Hun opplyser at Ullevål sykehus har vist forståelse for dette.

– Barnetoget som tidligere gikk gjennom Ullevål har alltid vært til stor glede for pasienter og ansatte ved sykehuset. Vi håper selvfølgelig at denne mangeårige tradisjonen kan videreføres ettersom mange av våre pasienter ikke har anledning til å oppleve barnetoget på Karl Johan, sier kommunikasjonsrådgiver på sykehuset Alf Bøhler.

Han mener at både barna ved Ullevål skole og sykehusets pasienter setter pris på å oppleve gleden og stemningen som barnetoget fører med seg, særlig for pasientene ved Barneklinikken.

– Det er hyggelig at Ullevål sykehus ønsker oss tilbake, sier rektor Grønn Larsen. Hun sier skolen vil se nøye på saken, før neste års 17. mai planlegges.

LES OGSÅ: Ullevål sykehus får 17. mai-tog likevel

Annonsebilag