*Nettavisen* Nyheter.

Savner et skikkelig bad

Liss Torild Nikolaysen etterlyser hjelp til sin kommunale bolig.

Liss Torild Nikolaysen fortviler over det hun mener er forsømmelse av trygdete.

VESTLI: Det er tre år siden Liss Torild Nikolaysen flyttet inn i en trygdebolig i Ragnhild Schibbyesvei. Hun har vært trygdet i ti år og har vanskeligheter med å komme seg rundt.

Ifølge legen min får jeg ikke lov å løfte mer enn ett kilo. Likevel får jeg beskjed om at jeg må reparere alt selv, sier Nikolaysen.

Nikolaysen forteller at sluket under dusjen er tett. Vannet flyter over på badet og problemet blir stadig verre.

For å ordne dette må dusjen tas ifra hverandre. Hvordan skal jeg greie det? spør hun.

I tillegg er stikkontakten i taket brent.

Dette fikk jeg også beskjed om å ordne selv, enda det er en elektrikers jobb, sier Nikolaysen og ser bort på krystallampen som har stått i kroken i tre år. Den skulle hengt i taket.

Jeg er lei av å bli behandlet som dritt, sier Nikolaysen.

Vil ha hjelp

Nikolaysen har tatt kontakt med sin kurator på sosialkontoret på Stovner, men sier hun omtrent ikke pratet ferdig, før samtalen blir avsluttet.

Jeg blir rett og slett forbannet og lei, sier hun.

Det jeg ønsker meg er at noen kan hjelpe meg og ordne badet. Det har alltid lekket litt vann her, men aldri har det flommet over som nå. I tillegg er ikke badet tilrettelagt, og jeg får heller ikke inn stolen jeg skal sitte på når jeg dusjer. Jeg ønsker meg virkelig et bad som jeg kan bruke, sier Nikolaysen.

Leietakers ansvar

Kommunikasjonssjef Else Merete Guntveit i Boligbygg, som eier boligene, opplyser at det generelt er leietaker som skal sørge for innvendig vedlikehold i denne boligen

Hun forteller at leietakere mottar infohefter som forteller hvilke plikter de som beboere har.

Vi har også en takstrapport på denne leiligheten og her står det ingenting om feil på det elektriske anlegget. Det står heller ikke noe om en brent stikkontakt. Om det er fare for brannsikkerheten vil vi jo selvfølgelig se på det, da dette er viktig. Men i hovedsak er det leietaker sitt ansvar å vedlikeholde inventaret, sier Guntveit.

Skal på hjemmebesøk

Leder ved boligkontoret i Bydel Stovner, Arild Birkeland, forteller at Nikolaysen har fått hjelp flere ganger fra bydelen. Han støtter Boligbygg i at innvendig vedlikeholder leietakers ansvar.

Likevel sier han at bydelen skal avlegge et hjemmebesøk hos Liss Torild Nikolaysen.

Vi får det ikke til umiddelbart, men vi skal ta et hjemmebesøk til henne for å se hvordan vi kan hjelpe henne, sier Birkeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.