RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savner visjon for Sagene

Lokal Agenda 21 (LA21)-forumet på Sagene savner en helhetlig trafikkplan for bydelen. Arendalsgata står i sentrum.

SAGENE: Vi savner en visjon og en helhetlig plan for trafikksituasjonen, og særlig for hovedgatene, som for eksempel Arendalsgata hvor det kjører 11.500 biler i døgnet, sier leder for LA21-forumet på Sagene, Joachim Fladmark-Hauge.
Samferdselsetaten har nå laget en plan for fartsreduserende tiltak i hele bydelen, men hovedgatene Vogts gate og Arendalsgata er ikke nevnt med et ord.

Byen i byen

Naboer har i årevis bedt om en utbedring av Arendalsgata, som tidligere var trikketrasse. For selv om det er over ti år siden trikken sist gikk på Sagene, ligger trikkeskinnene fortsatt godt synlig i veibanen. Med stor gjennomfartstrafikk skaper dette mye støy for naboene.
Det er på tide at gata rustes opp. Dette er jo et boligområde, og jeg synes det er viktig at de myke trafikantene prioriteres, sier Fladmark-Hauge, som mener kommunen nå bør prioritere de små sentrumsområdene i Oslo.
Sagene er på en måte en småby i storbyen. Jeg tror det er viktig at vi tar vare på disse hovedgatene. Både Vogts gate og Arendalsgata er slike hovedgater, og jeg synes vi burde legge opp til flere møteplasser og bredere fortau disse stedene, sier han.
Stadig flere bydeler i Oslo plages av gjennomfartstrafikk, og Fladmark-Hauge mener nå det er på tide at man loser trafikken ut på hovedveinettet, slik at ikke bomiljøene belastes.
Disse små sentrumsområdene er viktige for identiteten til beboerne, og vi må ta vare på dem. Selv om vi bygger bredere fortau vil Arendalsgata fortsatt ha to kjørefelt. Vi ønsker fortsatt at kollektivtrafikken skal gå her, men vi må redusere farten og antall biler, sier han.

Ber om hjelp

Det er Samferdselsetaten og Oslo Sporveier som har ansvaret for en oppgradering av veiløpet i Arendalsgata, men Lokal Agenda 21 har også vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten, som er positive til en utvikling.
Bydel Sagene har satt av rundt 2,5 millioner kroner til områdeutvikling, men det er jo politikerne som skal bestemme hvordan disse midlene blir fordelt. Uansett vil det kreves en delfinansiering av andre, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra Plan- og bygningsetaten. Vi har jobbet lenge med saken, og samarbeider med profesjonelle, noe jeg tror de setter pris på, sier Fladmark-Hauge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere