Sceneskifte for Munkerud-rektor

Morten Sesseng ser tilbake på åtte spennende år som rektor ved Munkerud skole. Nå gleder han seg til å ta fatt på ny jobb ved Bøler skole.

Morten Sesseng ser tilbake på åtte spennende år som rektor ved Munkerud skole. Nå gleder han seg til å ta fatt på ny jobb ved Bøler skole.

Etter åtte år som rektor på Munkerud skole, takker Morten Sesseng nå for seg. Ny jobb på Bøler skole venter.

MUNKERUD/BØLER: Morten Sesseng (54) begynte som rektor ved Munkerud skole i 2001. Fra før hadde han bred erfaring fra skoleledelse, som lærer og som pedagogisk veileder i Utdanningsetaten.

Den avtroppende rektoren ser tilbake på årene på Munkerud som en utfordrende og fin tid.

– Det har vært spennende år. Den største endringen har nok vært at vi for alvor har trådd inn i IKT-alderen. Munkerud skole har satset hardt på digital opplæring og vi var tidlig ute, forteller Sesseng og roser elevene ved skolen.

– De har gode kunnskaper når de går ut av barneskolen her. Jeg blir for eksempel veldig imponert av musikkvideoene de lager.

Høydepunkter

Morten Sesseng påpeker at han også synes det er viktig med mykere fag i skolen. Siden 2001 har femte trinnet på Munkerud satt opp en årlig musikalforestilling.

– Det skal ikke bare være teoretiske fag i skolen, sier rektoren og legger til at det også har vært viktig å videreføre de gode tradisjonene skolen har.

– Som lysaksjonen for eksempel. Slike tradisjoner må man ta vare på, sier han og trekker frem 50-årsjubileet, som ble feiret en uke til ende i vår, som et annet høydepunkt.

– Det har vært hektiske år, men samtidig inspirerende. Og det har alltid vært godt klima mellom ansatte og elever, nikker han.

Nye Munkerud skole

De senere år har det vært mye fokus på rehabilitering av Munkerud skole.

– Det har vært en todelt prosess. Først måtte vi drive lobbyvirksomhet for å få skolen på kartet, noe vi fikk til. I 2004 kom Munkerud med i skolebehovsplanen, forteller Sesseng.

En prosess mot totalrehabilitering av skolen ble satt i gang, men planene har møtt en del humper i veien. Først ble prosessen forsinket på grunn av innsigelser fra Byantikvaren. Deretter ble planene satt på vent etter at byråden trakk forslaget tilbake. Nå er den nye skolen tilbake på tegnebrettet og et nytt forslag skal legges på bordet.

– Selv om det nå er et opphold i planleggingsarbeidet, så er mitt håp at dette kommer på skinner igjen så fort som mulig. Og at de ansvarlige tar tak i det. Dette er viktig for meg. Elevene og de ansatte fortjener virkelig en skole hvor ikke halvparten av elevene må være i nedslitte paviljonger, sier han.

Sesseng legger ikke skjul på at prosessen har vært krevende og at det er en medvirkende årsak til at han nå slutter.

– Det bør sitte en annen ved roret når den nye skolen skal planlegges. Og det passer bra å slutte nå mens det er en pause i planleggingsprosessen, sier han og legger til:

– Jeg tror heller ikke at noen organisasjon har vondt av å bytte ledere innimellom. Dessuten er jeg 54 år, og jeg har vært her i åtte år. Skal jeg gjøre noe nytt, så er dette tidspunktet å gjøre det på.

Vemodig å slutte

Morten Sesseng starter i sin nye jobb som rektor ved Bøler skole rett etter høstferien, mandag den 5. oktober. Han ser frem til å ta fatt på arbeidet.

– Aller først må jeg bli kjent med skolen. Jeg vil videreføre det som er bra, og så må jeg se på om det er ting vi må jobbe med. Det blir en overgang å gå over til en 1. - 10. skole, men jeg har erfaring fra ungdomsskole da jeg jobbet som lærer på Majorstua, sier rektoren.

Han har allerede hilst på personalet ved skolen.

– Det er en veldig bra gjeng med godt kompetente folk i alle posisjoner, sier Sesseng, men legger til at saken har to sider.

– Jeg har hatt noen gode år her på Munkerud. Jeg har trivdes veldig godt både med personalet, barna og foreldrene. Det er vemodig å slutte, men for meg var det riktig og viktig å bytte nå, avslutter Morten Sesseng.

Assisterende rektor ved Munkerud skole, Bente Baltzersen, vil inntil videre fungere som rektor inntil en ny rektor er på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.